Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

«ΘΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ, ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ. ΛΑΡΙΣΑ 3. (Του ανταποκριτού μας).

(Φωτ.: Κώστας Μαυροπάνος)

Γράφει ο Χρήστος Α. Τούμπουρος

Ο χωρικός Απόστολος Γκούγιας εκ Δασοχωρίου ισχυρίζεται ότι ωμίλησε με το Άγιον Πνεύμα το οποίον του εδήλωσεν ότι εντός επτά ετών θα επέλθη ένωσις όλων των εθνών του κόσμου υπό την χριστιανικήν θρησκείαν. Εάν όμως κλονισθή η συμφιλίωσις αυτή τότε θα συντελεσθή η καταστροφή του Σύμπαντος και ότι μόνον εκ της Ελλάδος θα διασωθή η περιοχή Τζουμέρκων-Αγράφων. Ο Όλυμπος θα κρημνισθή και θα μεταβληθή εις καλλιεργουμένην έκτασιν. Επίσης ο χωρικός Γκούγιας είπεν ότι το Άγιον Πνεύμα του απεκάλυψεν ότι εις τον παράδεισον εισέρχεται εις τους 100 ένας οι δε υπόλοιποι 99 πηγαίνουν εις την κόλασιν .”

Εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Φύλλο: 4/2/1955, σελίδα: 6

Πιστοποιημένα πράγματα. Το είπε «ο άγιος συνομιλητής», εδώ και εξήντα εφτά χρόνια. Μόνο που δεν το διαφημίσαμε κατάλληλα. Θα είχαμε χοντροκονομήσει εκεί στα φτωχά Τζουμέρκα. Λάθος, μεγάλο λάθος. Καταφύγια έχουμε πολλά και μάλιστα, φυσικά. Γεμάτα μπιστούρες είναι τα Τζουμέρκα. Καλά μη μου πει κανείς ότι καλό είναι να είχαμε φιλοξενήσει και λίγο την πολιτική συνείδηση. Πάει αυτή πέταξε. Την πήρε όχι φυσικά ο άγιος Γκούγιας, αλλά ο άγιος καρνάβαλος που μεταμφιέζεται και εκπέμπει πολιτική συνείδηση. Χρόνια Πολλά…)
Το θέμα είναι άλλο. Πόσοι άγιοι εμφανίστηκαν στις μέρες μας;

Δεν ξέρουμε, αν ο άγιος Γκούγιας έφερε και ιερατικό σχήμα για να του παραγγείλουμε να κάνει και κανένα αγιασμό. Γέμισε ο τόπος….

Υπό τις παρούσες συνθήκες , δεν ξέρω γιατί άλλη παραγγελιά μού ‘ρχεται στο μυαλό:

«Παρήγγειλα στο γάμο σου τα πιο όμορφα λουλούδια /παρήγγειλα να παίξουνε τα πιο όμορφα τραγούδια/παρήγγειλα στους φίλους μου στην εκκλησιά να ‘ρθουνε/ αν του κρατάς το χέρι του να έρθουν να μου πούνε».

Η αλήθεια, η εντιμότητα και ο «ψεκασμός» της πολιτικής ζωής…



Χρήστος Α. Τούμπουρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: