Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση στα Ζαγοροχώρια για τον εντοπισμό του αεροσκάφους

 

Μεταξύ Διπόταμου, Μανασσή και Καλουτάς εστιάζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του ιδιωτικού αεροσκάφους που αγνοείται από τις δωδεκάμισι το μεσημέρι.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κοζάνη, θα πετούσε πάνω από τα Γιάννινα και θα επέστρεφε στην Κοζάνη χωρίς να έχει προγραμματισμένη προσγείωση στο τοπικό αεροδρόμιο.

Διαβάστε αναλυτικά: Η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους με τα Γιάννινα

Από τη στιγμή που το στίγμα του χάθηκε σήμανε συναγερμός

Η έρευνα που συντονίζεται από την Πολιτική Προστασία ξεκίνησε από την περιοχή των Μηλιωτάδων όπου εκτιμήθηκε ότι αντιστοιχούσε στο τελευταίο στίγμα που είχε δοθεί.

Μετέχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και πολλές εθελοντικές ομάδες που χτενίζουν την περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί το παραμικρό.

Στην πλατεία των Μηλιωτάδων αναμένουν δύο ασθενοφόρα ώστε να παράσχουν κάθε βοήθεια ενώ σε ετοιμότητα έχει τεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Την τελευταία ώρα η έρευνα επικεντρώνεται στα χωριά Διπόταμου, Μανασσή και Καλουτάς καθώς υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες για θόρυβο που ακούστηκε την ίδια ώρα που χάθηκε και το στίγμα του αεροσκάφους.

https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: