Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Κι άλλες 46 ανεμογεννήτριες για τα βουνά της Λάκκας Σουλίου!

Μέτσοβο και Ζαγόρι, λένε όχι στις ανεμογεννήτριες και τα αιολικά πάρκα που με την μέθοδο του τεμαχισμού –δεν απαιτεί περιβαλλοντική αδειοδότηση- σχεδίασαν κάποιοι σε απόσταση αναπνοής από τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού της Βόρειας Πίνδου.

Την ίδια ώρα όμως έρχονται δύο άλλες αιτήσεις για την κατασκευή αιολικών, μεγαλύτερων κι αυτών του Κασιδιάρη, που προβληματίζουν τις τοπικές κοινωνίες.

Πρόκειται για αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στη ΡΑΕ κι αφορούν την τοποθέτηση και λειτουργία ανεμογεννητριών στα όρια των Δήμων Δωδώνης και Ζηρού, στα Θεσπρωτικά όρη.

Πρόκειται για τα βουνά που βρίσκονται στα χωριά της Λάκκας Σουλίου.

Η μία αίτηση αφορά στην ανάπτυξη αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 140 MW στη θέση «Θεσπρωτικά Όρη – Ζαρκορράχη-Προφήτης Ηλίας-Αλογομάνδρα-Τσούκκα Μελίσσι-Σπηλιά-Λαμπούση».

Περιλαμβάνει την τοποθέτηση 25 ανεμογεννητριών ύψους 120 μέτρων περίπου,  σε υψόμετρο από 700 μέχρι 1350 μέτρα.

Η δεύτερη αφορά στην ανάπτυξη αιολικού σταθμού συνολικής ισχύος 117,6MW στη θέση «Όρη Σουλίου»  «Θεσπρωτικά Όρη (Πελεκητόν)-Κακούρι» των Δήμων Δωδώνης, Ζηρού, Πρέβεζας και Σουλίου.

Περιλαμβάνει 21 ανεμογεννήτριες που θα αναπτυχθούν σε υψόμετρο από 1080 μέχρι 1260 μέτρα.

Ήδη τα αιτήματα έχουν διαβιβαστεί στους Δήμους και τα Δημοτικά Συμβούλια θα κληθούν να γνωμοδοτήσουν, χωρίς ωστόσο οι γνωμοδοτήσεις αυτές να είναι δεσμευτικές για την τύχη που θα έχουν τα σχεδιαζόμενα έργα.

https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: