Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Ο Καλαμάς… βγήκε στο δρόμο.. Επιχειρούν μηχανήματα και… κανό! ΦΩΤΟ

Μηχανήματα αλλά και ακόμη και κανό επιστρατεύθηκαν από την Πολιτική Προστασία και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας προκειμένου να απομακρύνουν κορμούς δέντρων από την γέφυρα στην Βρυσέλλα, σε μία προσπάθεια να αποκατασταθεί ο ρους του Καλαμά και να μειωθούν τα σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί.

Οι ποσότητες νερού είναι τεράστιες καθώς σ’ αυτό συνέβαλε και το ελεγχόμενο άνοιγμα του θυροφράγματος στο Πέραμα ώστε να αποδεσμευθεί ποσότητα νερού από τη λίμνη καθώς είχε φτάσει σε σημείο υπερχείλισης.

Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει δεκάδες κορμούς δέντρων. Πρόκειται κυρίως για πλατάνια που έχουν προσβληθεί από μεταχρωματικό έλκος, έχουν ξεραθεί και καταλήγουν στην κοίτη του Καλαμά.

Τους κορμούς αυτούς που έχουν «σφηνώσει» στη γέφυρα της Βρυσέλλας επιχειρούν να απομακρύνουν μηχανήματα και κανό που επιχειρούν σε πιο επιλεγμένα σημεία.

Ο δρόμος στη Σκάλα Φιλιατών έκλεισε. Πρόκειται για τον δρόμο που ενώνει τους Φιλιάτες με την παλιά εθνική Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας και όσοι θέλουν να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να διανύσουν αρκετά επιπλέον χιλιόμετρα.

Το κλείσιμο έγινε καθώς το ποτάμι κάλυψε με τα νερά του το οδόστρωμα.

Χιλιάδες στρέμματα με πορτοκαλιές, μανταρινιές, ελιές και ακτινίδια έχουν καλυφθεί με νερά ενώ ζημιές έχουν σημειωθεί σε δύο σπίτια και σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: