Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Εκλογικό επιχείρημα από ...τις Άγριες Μέλισσες στην ΚΕΔΕ

Όλα τα έχουμε καταγράψει τα τελευταία χρόνια στην αντιπαράθεση επιχειρημάτων και παραδειγμάτων για τα εκλογικά συστήματα, από τα πιο απλοϊκά μέχρι τα πιο δυσεπίλυτα, όμως το χθεσινό κερδίζει βραβείο πρωτοτυπίας επεξήγησης.

Γιατί μπορεί οι “Άγριες Μέλισσες” να έχουν μπει στην καθημερινότητα του κοινού, σαρώνοντας στην τηλεθέαση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ότι θα “έμπαιναν” και στο ΔΣ της ΚΕΔΕ δεν το περιμέναμε.

Χθες λοιπόν, ενώ η συνεδρίαση εξελισσόταν “κανονικά”, με κάθε Αιρετό να λέει διαδοχικά το δικό του μονόλογο, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, μας “ξύπνησε”. 

Ζήτησε να λάβει το λόγο για να απαντήσει σε δύο Παρατάξεις που είχαν μόλις προηγηθεί, την Παράταξη του ΚΚΕ, με τον Κ. Πελετίδη, και την Παράταξη “Συντονισμός Αιρετών”, με τον Ν. Σακούτη, που εν συντομία ανέπτυξαν τις πάγιες θέσεις τους, μεταξύ άλλων, και για το εκλογικό σύστημα.

Οπότε, ο νομικός Κυρίζογλου (που μας έχει συνηθίσει σε ΦΕΚ, παραγράφους, εδάφια, νομολογίες, καθαρεύσουσα κλπ) επιχειρηματολόγησε ενάντια στην έμμεση εκλογή Δημάρχου, ως εξής:  « (...) Τον κουρέα τον κομμουνιστή ψήφισαν στο Διαφάνι στον κάμπο στις Μέλισσες, αλλά ο Τόλιας που ήρθε δεύτερος βγήκε Πρόεδρος της Κοινότητας, γιατί ο μεγαλοπαράγοντας της περιοχής εξαγόρασε τους Συμβούλους ».

«Τι χάνω που δεν βλέπω τηλεόραση», απάντησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ γελώντας, με τον Α’ Αντιπρόεδρο σοβαρά να εξηγεί το παράδειγμά του: « το επικαλέστηκα γιατί είναι η μεταφορά ενός φαύλου παρελθόντος εις την σήμερον ». 

Η “φυτιλιά” άνοιξε διάλογο Πελετίδη – Κυρίζογλου, με τον Παπαστεργίου γελώντας να τον λήγει, λέγονταςενόσω εγώ θα βρω στο youtube τα προηγούμενα επεισόδια, να είμαι ενήμερος για να μπορώ να συνεχίσω την κουβέντα του Λάζαρου, να δώσω τον λόγο ....».

Πέραν του αστείου πάντως, για όποιους ενδιαφέρονται όντως να καταλάβουν περισσότερα για το εκλογικό παράδειγμα, μπορείτε να διαβάσετε το εκλογικό σύστημα που εφαρμοζόταν τότε στους Δήμους, σε σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας thetoc.gr  , με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό στη σειρά “Άγριες Μέλισσες”.

https://www.airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: