Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

«Τάξη» σε σταβλικές εγκαταστάσεις και ερασιτεχνική αλιεία οι επόμενες πρωτοβουλίες του ΥΠΑΑΤ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το νομοσχέδιο για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, ενώ ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η διαβούλευση για την αλιεία, με έμφαση στην ερασιτεχνική.

Από την πλατεία Βάθη, έγινε γνωστό ότι το σχέδιο διατάξεων για την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων αποτελεί την αμέσως επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΑΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της πριν από λίγο καιρό στην «ΥΧ» η αρμόδια υφυπουργός, Φωτεινή Αραμπατζή, με το νομοσχέδιο «θα μπει τάξη στο χωροταξικό της ελληνικής κτηνοτροφίας» με σημαντικό όφελος προς τον κτηνοτρόφο. Σύμφωνα με την ίδια, θα διασφαλιστεί γρηγορότερη και πιο οικονομική αδειοδότηση, «μειώνοντας το κόστος κατασκευής στο 1/7 με 1/10 αυτού που απαιτείται σήμερα».

Όσον αφορά την ερασιτεχνική αλιεία, η άτυπη διαβούλευση προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021, ώστε στη συνέχεια να πάρει τον κοινοβουλευτικό δρόμο. Στόχος, όπως αναφέρουν στο ΥΠΑΑΤ, είναι να μπει τάξη στην αλιευτική νομοθεσία για την αντιμετώπιση της παράνομης ερασιτεχνικής αλιείας και την προστασία των ιχθυοαποθεμάτων.

https://www.ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: