Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ας ξεσκεπάσουμε τώρα όλους τους Τομπούλογλου


Όπως όλοι ξέρουμε από τα μικράτα μας, οι Καλικάντζαροι βγαίνουν από τα Χριστούγεννα μέχρι των Φώτων. Στην Ελλάδα, που τα θαύματα κρατούν περισσότερο καιρό οι Καλικάντζαροι βγαίνουν χρόνια τώρα, αρπάζουν ότι βρουν και συνήθως μένουν στο απυρόβλητο.

Χρόνια τώρα διάφορα Καλικαντζαράκια, πράσινα και γαλάζια και καμιά φορά ροζ, έπαιρναν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, εκβίαζαν κόσμο, κατασπαταλούσαν το δημόσιο χρήμα, έπαιρναν μίζες και στη συνέχεια αποχωρούσαν διακριτικά ζώντας μέσα στη χλιδή. Σε σπίτια και εξοχικά με πισίνες και ελικοδρόμια, με πολυτελή αυτοκίνητα και σκάφη και με χλιδάτα πάρτι στη Μύκονο.
Υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, διευθυντές, δημοσιογράφοι και κάθε καρυδιάς καρύδι πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού έχοντας μια βαθιά πίστη μέσα τους. Ότι δεν πρόκειται ποτέ να συλληφθούν, ότι δεν θα τιμωρηθούν, ότι κάποια αόρατος χειρ θα τους γλιτώσει την τελευταία στιγμή γιατί έχουν. κονέ και μπορούν να ξεπεράσουν τους σκοπέλους.

Ήρθε, όμως, το πλήρωμα του χρόνου που τα λαμόγια σιγά - σιγά αποκαλύπτονται. Όχι όλα. Υπάρχουν άλλωστε και κάποιοι που έκαναν τις «δουλίτσες» τους νόμιμα ξεχνώντας ηθικές και άλλες αναστολές.
Τα σκάνδαλα ήταν πολλά τα τελευταία χρόνια. Ομόλογα, Βατοπέδια, μίζες για εξοπλιστικά, Άκης, Σμπώκος, Κάντας, γαλάζιοι «κουμπάροι», Παπαγεωργόπουλος, Γιάννος κ.λπ. Ο κατάλογος μεγάλος, ειδικά αν βάλουμε μέσα και όσους πλούτισαν ξαφνικά και έβαλαν τα λεφτά τους σε λίστες Λαγκάρντ κι όχι μόνο. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των ερευνών, αν και όποτε τα δούμε.

Τα τελευταία 20 - 30 χρόνια υπήρξαν πολλοί Τομπούλογλοι. Από μεγαλόσχημους της κρατικής μηχανής μέχρι γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κ.λπ. Πήραν μίζες, εκβίασαν εταιρείες και πολίτες, έκαναν έναντι αμοιβής τη δουλειά που έπρεπε να έχουν κάνει λόγο θέσης. Ειδικά στα νοσοκομεία το φακελάκι ήταν κανόνας. Όμως, τα τελευταία χρόνια, προφανώς λόγω κρίσης έχουν κοπεί πολύ τα «λαδώματα». Ο κόσμος δεν έχει χρήματα να δώσει, αλλά είναι πλέον και οργισμένος. Δεν ανέχεται να τον κοροϊδεύουν, να του κλέβουν τα χρήματα από το πορτοφόλι εκβιάζοντάς τον.
Η κρίση έκανε κι ένα καλό. Ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι το αποκρουστικό πρόσωπο της διαφθοράς στην Ελλάδα πρέπει κάποτε να χαθεί από προσώπου γης. Ή τουλάχιστον να κοπεί δραστικά.

Γι' αυτό, λοιπόν, όλοι οι Έλληνες, είτε είναι φυσικά πρόσωπα είτε εταιρείες, οφείλουν να καταγγέλλουν κάθε εκβιασμό που δέχονται. Να απευθύνονται στην Αστυνομία για κάθε ένα γιατρό, δικηγόρο, μηχανικό, βουλευτή ή κρατικό στέλεχος που του ζητά παράνομα χρήματα.
Όχι, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους Τομπούλογλου. Δεξιούς, Πασόκους, Αριστερούς που απομυζούν τους πολίτες. Δεν αντέχει άλλη αδικία κι άλλο αίσθημα ατιμωρησίας. Αλλά μόνο με τη δική μας συμβολή θα ξυπνήσουν συνειδήσεις και θα αφυπνιστεί και η κρατική μηχανή.
Με μερικές χειροπέδες, με τον κόσμο σύμμαχο στη μάχη κατά του «φακέλου» και του «γρηγορόσημου» και η εκάστοτε εξουσία θα ξυπνήσει. Και σίγουρα θα φοβηθούν και όλα τα μικρά ή μεγάλα τρωκτικά που έχουν στο αίμα τους τη λαμογιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: