Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Η αγκαλιά της «Κιβωτού» υποδέχτηκε στην Πωγωνιανή τα πρώτα 50 παιδιά. Βρήκαν σπίτι, τροφή, φροντίδα. Ετοιμάζονται επίσης η Γεωργική Σχολή και η άλλη πτέρυγα του κτιρίου




Χαράς ευαγγέλια για 50 παιδιά ηλικίας από 6 έως 16 χρόνων, τα οποία από τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων βρήκαν το σπίτι τους, την οικογένειά τους, τροφή, φροντίδα, αγάπη και μια τεράστια αγκαλιά στην «Κιβωτό του Κόσμου», στην ακριτική Πωγωνιανή. 


Παιδιά κυρίως από την Αθήνα, που έχουν βιώσει το αίσθημα της εγκατάλειψης ή και αμέλειας, με πληγωμένη καρδιά, βρίσκονται πλέον σε καλά χέρια και έτοιμα να κλείσουν τις πληγές τους, πλημυρισμένα από αγάπη στην «Κιβωτό». 
Μέρα και νύχτα  οι άνθρωποί της, υπό το άγρυπνο βλέμμα του πατρός Αντωνίου κι έχοντας δίπλα τους εθελοντές αγάπης και αλληλεγγύης, έστησαν ένα μικρό θαύμα στην Πωγωνιανή, ετοιμάζοντας το σπίτι που θα χωρέσει κι άλλα παιδιά, καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Παράλληλα, προετοιμάζεται και η Γεωργική Σχολή, η οποία θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει σε 1,5 χρόνο από σήμερα, δίνοντας τη δυνατότητα σπουδών και επαγγελματικής αποκατάστασης στον τόπο, που τόσο πολύ είχε ανάγκη από μία τονωτική ένεση ανάπτυξης και προσοχής. 




Η χαρά της προσφοράς...
Γνωρίσαμε και μοιραστήκαμε τη χαρά της προσφοράς, με τους ανθρώπους που έφυγαν από τον τόπο τους και έφτασαν μέχρι την ακριτική Πωγωνιανή, για να κάνουν πράξη την «Κιβωτό», για να στήσουν ένα μεγάλο σπίτι, όπου βρίσκουν ήδη οικογενειακή θαλπωρή και φροντίδα 50 παιδιά. 
Συζητήσαμε με την Άντυ Θεοδωρακοπούλου και τον Πασχάλη Σκορδά, δύο νέα παιδιά, που αφιερώνουν τον χρόνο τους και τη ζωή τους στην «Κιβωτό» και τις ανάγκες της. Δε νοιάζονται καθόλου που άφησαν τους ρυθμούς  της Αθήνας για την ακριτική Πωγωνιανή. Αντιθέτως, όπως μας λένε, έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν τη χαρά της προσφοράς.
Έγιναν μια μεγάλη οικογένεια με τα παιδιά και όλους όσους βοηθούν εθελοντικά την προσπάθεια της «Κιβωτού» και νιώθουν τεράστια ικανοποίηση αντικρίζοντας χαρούμενα πρόσωπα.
Όπως μας εξηγούν, έγινε μεγάλη προσπάθεια στο κτήριο των πρώην σχολών Λάτση, ώστε να γίνει ένα σπίτι φιλοξενίας με τα όλα του. Η προσπάθεια όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε αλλά κορυφώνεται το επόμενο διάστημα, με την δημιουργία της Γεωργικής Σχολής και του Οικοτροφείου, ώστε να παραμείνουν και να προσφέρουν στην περιοχή, να κάνουν εκεί τις οικογένειές τους και ο τόπος να ανθίσει!




Όλοι αλληλέγγυοι...
Για την «Κιβωτό του Κόσμου» η επιλογή της Πωγωνιανής για τη δημιουργία του παραρτήματος, αποτέλεσε επιλογή εθνικής σημασίας, η λειτουργία του όμως στηρίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό και στην προσφορά του κόσμου. Ήδη η ανταπόκριση είναι συγκινητική, οφείλουμε όμως όλοι να βάλουμε πλάτη για τη συνέχιση και τη γιγάντωση αυτής της προσπάθειας. 
Ο πατέρας Αντώνιος είναι χαρούμενος και ικανοποιημένος από την συμμετοχή των πολιτών στο έργο που γίνεται και όλοι μαζί ζητούν από φορείς και συνανθρώπους να σταθούν αλληλέγγυοι στην προσπάθεια αυτή.
Ο καθένας με ότι μπορεί, με τρόφιμα, με φάρμακα, με διάφορα υλικά πρώτης ανάγκης, με επιστημονικό δυναμικό, μπορεί να βοηθήσει, όπως πρόσφατα έκανε η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, η «Δωδώνη» και όχι μόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: