Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι. Γιατί ο Δένδιας δεν συλλαμβάνει τώρα τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς που κάρφωσε ο Κάντας; Γιατί δημιουργούν προπέτασμα καπνού (και αιθαλομίχλης) με τους Λιάπηδες, τους Τομπόλογλου, την Άλ Σάλεχ;



Γιατί δεν τους συλλαμβάνουν τώρα;


Τι συμβαίνει εδώ αδέλφια; Γιατί ο Σαμαράς και ο Δένδιας αφήνουν τους μιζαδόρους πολιτικούς και επιχειρηματίες που "έδωσε" στεγνά ο Κάντας να εγκαταλείψουν την χώρα;


Γιατί δημιουργούν προπέτασμα καπνού (και αιθαλομίχλης) με τους Λιάπηδες, τους Τομπόλογλου, την Άλ Σάλεχ;
Γιατί δεν τους συλλαμβάνουν τώρα;

Με το πλαστό διαβατήριο στο στόμα βρίσκονται οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί, τους οποίους εμπλέκει ο Κάντας στις ιλιγγιώδεις μίζες.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επιδεκνύει επικίνδυνη ραθυμία στην σύλληψη των μιζαδόρων όπλων με αποτέλεσμα να βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο φιάσκο από την οποία κανείς Τομπούλογλου δεν μπορεί να την γλιτώσει!
Κάποιοι ετοιμάζονται να δημιουργήσουν νέους "φυγάδες" τύπου Καραβέλα ενώ κάποιοι άλλοι που εμπλέκονται και στις μίζες της Siemens αναζητούν ασυλία στην Καγκελαρία!





Διαβάστε προσεχτικά το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Στάθη που ακολουθεί και θα διαπιστώσετε γιατί οι εμπλεκόμενοι από τον Κάντα (τα έπιανε από το 1989), προσέρ(υ)χονται στην μαμά Siemens και ζητούν την προστασία της!
Την πρώτη του δωροδοκία το 1989 επί οικουμενικής κυβέρνησης ως στέλεχος του γραφείου αντισταθμιστικών ωφελημάτων φέρεται να ομολογεί ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας. Η διαδρομή του στο ΥΠΕΘΑ δε, μπορεί να κατέληξε το 2002 επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά οι μίζες φέρονται να συνέχισαν να «πέφτουν» ως χαλάζι ακόμα και το 2007 καθώς, σύμφωνα με τη διατύπωση που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε, «ο καλός ο μιζαδόρος τηρεί το λόγο του». 

Εν ολίγοις για όσα υπογράφηκαν και συμφωνήθηκαν επί των ημερών του έπρεπε να συνεχίζει να παίρνει τη μίζα του,  αφού οι αποκαλούμενες ωφέλιμες πληρωμές γίνονται ανάλογα με την εξέλιξη εκτέλεσης της σύμβασης σε βάρος χρόνου. Όταν δηλαδή οι εταιρείες πληρώνονταν τμηματικά τα ποσά από το δημόσιο, κατέβαλλαν και τις συμφωνηθείσες μίζες, ώστε «να μη χαλάσουν το όνομά τους και τη... φερεγγυότητά τους».
Σύστημα Siemens
Χαρακτηριστικό επίσης της ομολογίας - ποταμό του Αντώνη Κάντα, είναι ότι πέραν των προσώπων που τον πλήρωναν, αποκάλυψε και 3-4 πρόσωπα τα οποία τον βοήθησαν να ξεπλύνει και να κρύψει τα ίχνη του μαύρου χρήματος. Πρόκειται για δυο Eλληνοελβετούς τραπεζίτες, έναν Έλληνα δικηγόρο που του έστηνε τις (ουκ έστιν αριθμός) offshore και ένα ακόμα πρόσωπο. Τι κοινό έχουν μεταξύ τους αυτοί οι άνθρωποι; Ουσιαστικά εμπλέκονται και στο σύστημα Siemens, λειτουργούσαν δηλαδή ως "πλυντήρια" και στην υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Γερμανικής εταιρείας. Μάλιστα χρησιμοποιούνταν, όχι μόνο τα ίδια πρόσωπα, αλλά ίδιες εταιρείες και ίδιες τράπεζες.

Ο Κάντας πάντως έδωσε ουσιαστικά και λογαριασμούς του σε 7 ελβετικές τράπεζες, όπου προφανώς μπήκαν μίζες, ενώ αναφέρθηκε σε 10 εξοπλιστικά που πληρώθηκε και σε 8 μεσάζοντες οι οποίοι τον λάδωσαν. Μεταξύ αυτών  αναφέρεται σε πολύ γνωστό Έλληνα επιχειρηματία ενώ υποδεικνύει έμμεσα έναν δεύτερο.

Χαρακτηριστικά φέρεται να λέει πώς πήρε:

-1,5 εκατομμύριο για τα αντιπυραυλικά Asrad και τα υποβρύχια, από τον ίδιο (υπέργηρο ) μεσάζοντα που οσονούπω θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή μπροστά στο δίλλημα, «μιλάς ή πας φυλακή».

-3 εκατομμύρια για τα αντιαρματικά Cornet και

-1,7 εκατομμύρια για τα τανκ Λέοπαρντ.    

Τα στοιχεία πάντως που έδωσε στις αρχές ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνης Κάντας βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ανακριτών και των εισαγγελέων διαφθοράς οι οποίοι φέρονται έτοιμοι να δρομολογήσουν εξελίξεις που αναμένεται να λάβουν μορφή χιονοστιβάδας.  Εκτιμάται ότι είναι θέμα ημερών να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή και νέοι κατηγορούμενοι οι οποίοι υπό το φόβο ακόμη και της ισόβιας κάθειρξης διαμηνύουν ότι  θα ακολουθήσουν το δρόμο των αποκαλύψεων που χάραξε ο Κάντας.

Η απολογία πάντως ανεβάζει σε περίπου 20 τις δικογραφίες που υπάρχουν πλέον στη δικαιοσύνη για εξοπλιστικά προγράμματα, εκ των οποίων οι 3-4 είναι καινούργιες και αποκαλύπτονται από τον Κάντα. Τις δικογραφίες θα χειριστούν σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι ανακριτές διαφθοράς συνεπικουρούμενοι από τους εισαγγελείς διαφθοράς, δημιουργώντας ουσιαστικά μια ομάδα κρούσης   της δικαιοσύνης κατά της διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: