Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

'Εκθετη η κυβέρνηση: Διοικητής νοσοκομείου χωρίς πτυχίο ο Τομπούλογλου... που δεν προφυλακίστηκε, παρότι του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Μείζον πολιτικό θέμα εγείρεται από την αποκάλυψη του ...ανύπαρκτου βιογραφικού του πρώην προέδρου του Παίδων, Χάρη Τομπούλογλου. Όπως αποκαλύπτεται ο κατηγορούμενος για εκβιασμό και παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος ήταν χαμηλόβαθμος υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας και άνηκε στο σωματείο εργαζομένων χωρίς πτυχίο(!).
Η πολιτική ηγεσία που τον επέλεξε για το νευραλγικό και ευαίσθητο πόστο του προέδρου του νοσηλευτικού ιδρύματος Παίδων εν γνώση της ανέθεσε τη διοίκηση ενός τόσο ευαίσθητου φορέα σε άνθρωπο χωρίς σχετική εμπειρία και χωρίς καμία μόρφωση.
Όπως αποκαλύπτεται ο Χάρης Τομπούλογλου ήταν γνωστός μόνο για την έντονη συνδικαλιστική δράση του στην Εθνική Τράπεζα, όπου ήδη με εντολή του διευθύνοντος συμβούλου, Αλέξανδρου Τουρκολιά, ξεκίνησαν οι διαδικασίες αποπομπής του.
Ο Χ. Τομπούλογλου έλαβε προθεσμία για να... απολογηθεί το απόγευμα του Σαββάτου, σχετικά με την υπόθεση της εκβίασης διαφημιστικής εταιρείας, η οποία είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.
Προθεσμία, επίσης, έλαβε από την ανακρίτρια Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση, και ο 40χρονος που κατηγορείται στην υπόθεση για απλή συνέργεια στις πράξεις του κ. Τομπούλογλου.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Τομπούλογλου επανέλαβε ότι «η Δικαιοσύνη θα λάμψει» καθώς όπως είναι γνωστό, αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και υποστηρίζει ότι οι 25.000 ευρώ, που συνελήφθη επ΄αυτοφώρω να παραλαμβάνει, ήταν ποσό που του δόθηκε για δωρεά στο νοσοκομείο.
Ο Εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.
Ο ισχυρισμός του κ. Τομπούλογλου είναι ότι πρόκειται για μια «στημένη υπόθεση». Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους: «πρόκειται περί σκευωρίας. Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν πλημμελείς και γι' αυτό φοβόταν μήπως κηρυχθεί έκπτωτη».


Διαβάστε πως μεθόδευσαν τον διορισμό του Τομπούλογλου στο νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» στο παρακάτω άρθρο.

Άδωνη κάνε μας τη χάρη ... Γελάστε ελεύθερα. Ή κλάψτε. Δεν έχει σημασία πια.

Tην παραδειγματική τιμωρία του συλληφθέντα πρόεδρου του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου ζήτησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι διορίστηκε πρόεδρος από το ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού και όχι από την κυβέρνηση. «Το ίδρυμα επέλεξε το κύριο Τομπούλογλου, εγώ δεν είχα καμία ανάμιξη με τον διορισμό του ούτε και ο προκάτοχός μου», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε την άμεση αλλαγή του και παραίτησή του. «Από δω και μπρος θα συζητήσουμε πώς θα έχει η κυβέρνηση άμεση ανάμιξη στη τοποθέτηση...του διοικητή».

Να το ξεκαθαρίσουμε λίγο γιατί μας μπερδεύει ο κ. υπουργός. Στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας με τα δημόσια νοσοκομεία που ανήκουν στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής (εδώ) εμφανίζεται στην 20η θέση το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΙΔΩΝ  “Π. & ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ”. Σε αυτό δεν ήταν διοικητής ο Χάρης Τομπούλογλου; Πώς γίνεται, λοιπόν, ο διοικητής ενός δημόσιου νοσοκομείου να μη διορίζεται από την κυβέρνηση, αλλά από άλλον;

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Στη «Διαύγεια» βρίσκεται αναρτημένη από τις 10/4/ 2012 κοινή υπουργική απόφαση (εδώ) με θέμα ««Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «ΠΑΝ. ΚΑΙ ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» σύμφωνα με την οποία «Το Γ.Ν. Παίδων Αθηνών «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ», που υπάγεται στις διατάξεις του ΝΔ 2592/1953 «Περί οργανώσεως της Ιατρικής Αντίληψης» (ΦΕΚ 254/Α), σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 3329/2005 (ΦΕΚ 81/Α ́), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) το οποίο υπόκειται στον έλεγχο και την εποπτεία του Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και διέπεται από τις διατάξεις του εν λόγω νόμου, φέρει την επωνυμία Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ».

Επίσης στο αντίστοιχο ΦΕΚ, αναφέρεται στο άρθρο 17 «ΕΣΟΔΑ

Τα έσοδα του Νοσοκομείου είναι:

1.Οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων

2.Οι εισπράξεις από νοσήλια, εξέταστρα και λοιπές αμοιβές για παροχή
υπηρεσιών

3.Οι πρόσοδοι από την ίδια αυτού περιουσία.

4.Τα έσοδα από δωρεές, κληροδοτήματα, εκποιήσεις περιουσιακών
στοιχείων.

5. Κάθε άλλο έσοδο που προκύπτει από τις αρμοδιότητές του

Στο μήνυμα του προέδρου του νοσοκομείου, Χάρη Τομπούλογλου, που ακόμη υπάρχει στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου (εδώ) αναφέρεται «Είμαστε υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος. Χρέος μας είναι η παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών υγείας σε ΟΛΑ τα παιδιά αδιακρίτως με ευαισθησία, υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και ευγένεια. Το χρέος μας αυτό όποιες κι αν είναι οι ελλείψεις ή οι ατέλειές μας δε συμβιβάζεται. Αναγνωρίζουμε ότι στο έργο μας αρωγοί εκτός από την πολιτεία είναι οι εθελοντές, χορηγοί, δωρητές του Νοσοκομείου προς τους οποίους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας».

Όλα δημόσια, λοιπόν, αλλά κατά τα λοιπά η κυβέρνηση δεν είχε καμία εμπλοκή στο διορισμό του Χάρη Τομπούλογλου στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου. Μα είναι δυνατόν; Σύμφωνα με τη λογική του κ. Υπουργού, σαφώς και είναι καθώς ο κ. Τομπούλογλου εκλέχθηκε από το «Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος». Επειδή όμως τελείωσε η τρελίτσα, στο παρακάτω έγγραφο μπορείτε να δείτε ποιος διόρισε τα μέλη του Δ.Σ. που εξέλεξαν τον Χάρη Τομπούλογλου.


Η κυβέρνηση, λοιπόν, ξεκάθαρα διορίζει τα μέλη του Δ.Σ. και ως εκ τούτου γνωρίζει πολύ καλά ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος. Τελείωσε πλέον το παιχνιδάκι της μη ευθύνης και γι’ αυτό το θέμα. Τα υπόλοιπα είναι μπούρδες!

Για την ιστορία και μόνο, τα ονόματα των μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος που εξέλεξαν τον Χάρη Τομπούλογλου μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Για το τέλος το καλύτερο! Σχετικά με το «επιχείρημα» που κυκλοφορούν οι προσκείμενες στην κυβέρνηση ιστοσελίδες, ότι ο Χάρης Τομπούλογλου δε διορίστηκε από την κυβέρνηση μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, αλλά από το πρωτοδικείο, η αλήθεια είναι η εξής: Ο Τομπούλογλου ορίστηκε ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά από πρόταση της Διεύθυνσης του Εθνικού Συμβουλίου Κληροδοτημάτων. Και ιδού το κερασάκι: Το Εθνικό Συμβούλιο Κληροδοτημάτων υπάγεται… στο Υπουργείο Οικονομικών το οποίο και διορίζει τα μέλη του.

Εν κατακλείδι: Τα μέλη του Συμβουλίου Εθνικών Κληροδοτημάτων που διορίστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, διόρισαν ισόβιο μέλος του Δ.Σ. του «Αγλαΐα Κυριακού» τον Χάρη Τομπούλογλου και στη συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος που διορίσθηκαν από το υπουργείο Υγείας τον εξέλεξαν πρόεδρο, αλλά κατά τα λοιπά και σύμφωνα με τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη  «Η κυβέρνηση δεν έχει άμεση ανάμιξη στη τοποθέτηση του διοικητή του Ιδρύματος». Γελάστε ελεύθερα. Ή κλάψτε. Δεν έχει σημασία πια.

Άφησαν ελεύθερο τον Τομπούλογλου.
Ο κ. Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη με 25.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και εγγύηση 150.000 ευρώ - «Η δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της», δήλωσε μετά την απολογία του - Δείτε τον με τη μίζα στα χέρια μπροστά στην κάμερα - Ζητούσε λεφτά για να δώσει κι άλλες "δουλειές" - Όλο το παρασκήνιο της σύλληψης
Ελεύθερος αφέθηκε μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς Ρ. Κατσίβελη ο Χάρης Τομπούλογλου, ο μέχρι πριν λίγα εικοσιτετράωρα πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, που συνελήφθη την παραμονή των Χριστουγέννων να παίρνει μίζα 25.000 ευρώ την οποία είχε ζητήσει από διαφημιστική εταιρία.

Στον Τομπούλογλου επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του καθώς και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων δήλωσε: «Επιβεβαιώθηκε η αρχική μου δήλωση ότι πιστεύω στο Θεό και στη Δικαιοσύνη, η δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της», ενώ ευχαρίστησε «μόνο όσους επιφυλάχθηκαν και δεν με καταδίκασαν τηλεοπτικά».

Μαζί του απολογήθηκε και ένας 40χρονος, που φέρεται ως συνεργός του.

Ο πρώην διοικητής του Αγλαΐα Κυριακού έχει υποστηρίξει πως ο 40χρονος δεν γνώριζε τίποτα, και ότι απλώς τον κάλεσε όταν ήταν να παραλάβει τα χρήματα για να μην πέσει ο ίδιος θύμα ληστείας.

Πάντως την ώρα λίγο πριν ο κ. Τομπούλογλου περάσει την πόρτα του ανακριτικού γραφείου, είδε το φως της δημοσιότητας φως της δημοσιότητας ένα βίντεο ντοκουμέντο, που τον απαθανατίζει να παίρνει το φάκελο με τη... μίζα που είχε ζητήσει.

Η συναλλαγή βιντεοσκοπήθηκε και το επίμαχο στιγμιότυπο, που προβλήθηκε αρχικά από το τηλεοπτικό κανάλι Extra 3, δείχνει τον Τομπούλογλου να παραλαμβάνει το φάκελο με τις 25.000 ευρώ από τον άνθρωπο που ανέλαβε να παίξει το ρόλο του μεσάζοντα με τη διαφημιστική εταιρία.

Αυτός ο άνθρωπος είναι ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Alpha Bank Τάσος Γκιάτης κι ήταν εκείνος που ξεσκέπασε τη δράση του Χάρη Τομπούλογλου.

Το επίμαχο βίντεο δείχνει καρέ – καρέ την όλη συναλλαγή που έγινε στο γραφείο του κ. Γκιάτη στην οδό Ιπποκράτους, όπου οι δυο άνδρες είχαν κλείσει το ραντεβού.

Ο Χάρης Τομπούλογλου, που υποστηρίζει πως τα χρήματα δεν ήταν μίζα αλλά τα ήθελε για να δώσει ως... δωρεά στο νοσοκομείο, φαίνεται να παίρνει τον κίτρινο φάκελο με τα χρήματα. Αφού είδε τι περιείχε, τον έβαλε στο εσωτερικό του παλτού του κι έφυγε από το γραφείο.

Μόλις πήρε τα χρήματα, τα έδωσε στον 40χρονο συνεργό του με την εντολή να κατέβει από τις σκάλες, ενώ εκείνος πήρε το ασανσέρ. Αμέσως μετά άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν τους δύο άνδρες.

Δείτε το video με τον Τομπούλογλου κατά τον χρηματισμό του


Δεν υπάρχουν σχόλια: