Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Τα μελλοντικά «αστέρια» της Εθνικής μπάσκετ «έλαμψαν» στο ΔΑΚ Πρέβεζας, χθες στην έναρξη του 30ού Τουρνουά Χριστουγέννων «Πέτρος Καπαγέρωφ», που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και θα συνεχιστεί μέχρι και 30 Δεκεμβρίου.

Τα μελλοντικά «αστέρια» της Εθνικής «έλαμψαν» στο ΔΑΚ Πρέβεζας (photo+vid)

Η πανδαισία μπάσκετ (πραγματικά αξίζει οι γονείς με τα παιδιά τους να κάνουν μια βόλτα μέχρι το κλειστό), του 30ού Τουρνουά Χριστουγέννων «Πέτρος Καπαγέρωφ», που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η ΕΣΚΑΒΔΕ και ο Δήμος Πρέβεζας, ξεκίνησε χθες στο ΔΑΚ Πρέβεζας και θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 του μηνός.
Επίλεκτοι άσοι του μπάσκετ στην κατηγορία των Παίδων «προθερμαίνονται» για τις εθνικές ομάδες, δείχνοντας το ταλέντο τους, παρουσία του υπεύθυνου του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, Κώστα Πολίτη και του Ομοσπονδιακού τεχνικού σε αυτές τις ηλικίες, Γιώργου Λημνιάτη.

 Δείτε το video.




Τα χθεσινά αποτελέσματα και το πρόγραμμα:

ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ 67
ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ  84
Δεκάλεπτα: 12-16, 24-36, 46-59, 67-84
Διαιτητές: Κανελλόπουλος-Καββαδάς
ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ(Καβάσιλας): Μωραϊτης 14, Καραγιώργος 8, Ζαμπάκης 6, Τσουργιάννης 4, Τσέλος, Δημητράκας 2, Παναγιώτου 6, Σπανόπουλος, Κατσούλης 8, Χατζόγλου 5, Βίρλας 7, Τσουμάνης 2, Σίσκας.
ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ(Κοτανίδης): Κάπρης 16, Βλαχάκης, Στεφανίδης 5, Μαλτέζος 5, Κυριλής 26, Σακελλαρίου 4, Δομποργιάννης 2, Καρβούνης 5, Αγγελοκωνσταντής 12(1), Χατζηδάκης 3, Πρόισκος 4, Γκίκας 2.

 11591894185 72469012a3_o

ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ  74
ΠΑΛΑΜΑΣ  68
Δεκάλεπτα: 21-8, 42-29,  59-53, 74-68
Διαιτητές: Κανελλόπουλος-Καββαδάς
ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ(Χρυσανθόπουλος): Δραγάτης 10, Καλαϊτζάκης 7(2), Χατζηβέρογλου, Νικητιανός 11, Κατσουλάκος 11(1), Λιγνός, Ψαρράς 5, Μαχαιριανάκης 5, Ζευγάρας, Καμπουρίδης 16, Αλτίνης 4, Τσιριλάκης 5, Κυρίτσης, Δόνος.
ΠΑΛΑΜΑΣ (Γκαναβιάς): Δούβλης, Μπαζίνας 1, Οικονόμου 4, Τσιακμάς 2, Μπαλής 19, Κουτσογέρας 1, Σταμούλης 7, Γεωργιάδης 6, Λιούνης 22, Κατσαρέας, Κιουρτζίδης 4, Μαρκόπουλος 2, Γεωργίου.

Το αυριανό πρόγραμμα (δείτε κλικάροντας ΕΔΩ τις ομάδες):

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
09:00 ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ-ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ
11:00 ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ-ΠΑΛΑΜΑΣ

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
17:00  ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ-ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ
19:00 ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ-ΠΑΛΑΜΑΣ

Λημνιάτης: «Ο στόχος σε αυτές τις ηλικίες είναι να ''βγάλουμε'' παιδιά»

 limniatis

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Λημνιάτης, παραχώρησε συνέντευξη στο www.atpreveza.gr, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι μια προσπάθεια που κάνει επανεκκίνηση, έπειτα από κάποιες οικονομικές δυσκολίες που υπήρξαν πέρυσι. Δεν μπορούσαμε να μη συνεχίσουμε αυτό το μπασκετικό τουρνουά, που γίνεται επί σειρά δεκαετιών και ουσιαστικά είναι ο προπομπός, από τον οποίο το ελληνικό μπάσκετ ξεκίνησε να βγάζει όλες τις καινούριες φουρνιές, να ανακαλύπτουμε όλα τα νέα ταλέντα στο μήκος και πλάτος της Ελλάδος και ευτυχώς φέτος με τη βοήθεια των τοπικών αρχών, με τη βοήθεια του Preveza Beach, με την όρεξη του υπεύθυνου του αναπτυξιακού προγράμματος κου Πολίτη, μπορέσαμε και κάναμε προσπάθεια, ώστε να επιλέξουμε κάποια παιδιά από όλη την Ελλάδα, ώστε να τους καταγράψουμε εδώ στην Πρέβεζα. Εμείς ως Ομοσπονδία εξάλλου γυρίζουμε την Ελλάδα και βρίσκουμε αυτά τα παιδιά.
Με βάση αυτό το τουρνουά θέλουμε να δημιουργήσουμε την ομάδα της Εθνικής Παμπαίδων και αργότερα όσα παιδιά έχουν την ικανότητα θα στελεχώσουν και τις μεγαλύτερες εθνικές ομάδες».
Σε ερώτησή μας για το αν υπάρχει συνέχεια στην Εθνική ομάδα, απάντησε: «Υπάρχει υλικό. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν την ικανότητα. Σε εμάς στοιχίζει το γεγονός ότι έχει αλλάξει λίγο η κοινωνική μας δομή. Τα παιδιά ενώ βλέπουν ως διέξοδο τον αθλητισμό, βλέπουν πως δεν μπορούν να ζήσουν από τον αθλητισμό. Εν μέρει είναι σωστό, γιατί πρέπει ένας αθλητής να συνδυάζει και τις σπουδές του. Οι οικονομικές συνθήκες βοηθούν από τη μία, γιατί τα σωματεία αναγκάζονται να επενδύσουν στα νέα παιδιά. Βέβαια, αυτό θα ήταν καλύτερο να γινόταν κατ' επιλογή και όχι όπως τώρα από ανάγκη. Το φορτωμένο πρόγραμμα των παιδιών, το ίντερνετ, το οποίο απασχολεί πολύ τα παιδιά και εκεί πρέπει να μπει ένα μέτρο από τις οικογένειές τους, είναι παράγοντες που δε μας αφήνουν να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για το υλικό που υπάρχει στις νέες ηλικίες. .
Όσο για το αν υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις στις μικρές ηλικίες, ανάλογες με αυτή του Γιάννη Αντετονκούμπο, ο Γιώργος Λημνιάτης ξεκαθάρισε: «Ανάλογη περίπτωση με το Γιάννη, δεν υπάρχει σε αυτές τις ηλικίες μέχρι στιγμής. Το να παίξεις στο ΝΒΑ είναι μεγάλο όνειρο. Μακάρι τα παιδιά που έχουμε εδώ να στελεχώσουν ομάδες σε υψηλές κατηγορίες, να παίξουν στην Α1, στην Εθνική ομάδα. Ο στόχος σε αυτές τις ηλικίες είναι να ''βγάλουμε'' παιδιά, όχι να πάρουμε αποτελέσματα. Θα είναι πολύ σημαντικό κάποια παιδιά από την Εφήβων ή τη Νέων να παίξουν στην Εθνική Ανδρών, παρά ένα μετάλλιο, που θα είναι κάτι παροδικό και εφήμερο».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη «μεγάλη» Εθνική και το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας: «Νομίζω ότι θα συνεχίσει να είναι σε υψηλό επίπεδο. Είχε ένα άτυχο αποτέλεσμα. Η μάλλον, όχι άτυχο. Φταίμε ξεκάθαρα όσοι ήμασταν στην ομάδα για το αποτέλεσμα. Έχουμε ευθύνη. Σίγουρα όμως η πραγματική εικόνα του ελληνικού μπάσκετ, δεν αποτυπώθηκε στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Τα παιδιά που υπάρχουν τώρα, μαζί με τη γενιά του '90 θα κρατήσουν την Εθνική σε υψηλό επίπεδο».

Δείτε το video



www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: