Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Πετρέλαιο θέρμανσης: το μπάχαλο της κυβέρνησης και η επίθεση των λαθρεμπόρων


Υπάρχουν πολλά να ειπωθούν σε ότι αφορά την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Διότι πρόκειται περί συνολικής απόφασης την οποία ανακοίνωσε ο Στουρνάρας. Δεν κάνει του κεφαλιού του, συναπόφαση είναι, για να ξεκαθαρίζουμε ορισμένα πράγματα.

Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία που υποτίθεται ότι είναι κοντά στο λαό. Αλλωστε, όταν θέτεις το δίλημμα «ζεστασιά για τους φτωχούς προκειμένου να μην πεθάνει κανείς ή περισσότερα έσοδα», ασφαλώς η απάντηση είναι αυτονόητη.


Κάποιοι άλλοι, όπως βλέπουμε και από τα σχόλια στο antinews, λένε ότι θα τους τιμωρήσουν στις εκλογές, και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα. Ασφαλώς αυτό είναι μια δημοκρατική διαδικασία που έχει κάθε Έλληνας δικαίωμα να την επιλέξει.

Όμως, πρέπει πρώτα να συνυπολογιστούν και ορισμένα θέματα, τα οποία στα μέσα ενημέρωσης, και κυρίως στα κανάλια δεν θα τα ακούσετε ποτέ. Από την πρώτη στιγμή το antinews είχε πει ότι η αιθαλομίχλη μπορεί να. διαλυθεί μόνον εφόσον η κυβέρνηση δώσει πραγματικά στοιχεία και πει την αλήθεια σχετικά με το τι συμβαίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης, τι γίνεται με το λαθρεμπόριο καυσίμων, πόσο θα χάσει το κράτος από μια πιθανή εξίσωση του ΕΦΚ.

Κι εδώ επικοινωνιακά τα έχει κάνει επιεικώς μαντάρα. Και ο Στουρνάρας που παρουσίασε στοιχεία από μελέτη του ΙΟΒΕ και έφερε ως παράδειγμα την. θέρμανση της πισίνας και το επιτελείο του Μαξίμου που πήγε χριστουγεννιάτικες διακοπές κι άφησε τους τρεις «μουτζούρηδες» υπουργούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Να δείτε που η αιθαλομίχλη θα κάνει πολύ περισσότερο κακό από την τρόικα, επειδή ακριβώς δεν έχουν συνηθίσει να λένε τις αλήθειες που πρέπει και να καταλαβαίνουν και τον κόσμο. Διότι ο κόσμος δεν βάζει πετρέλαιο όχι γιατί είναι ήπιος ο χειμώνας αλλά γιατί δεν έχει λεφτά να βάλει. Ας αφήσουν λοιπόν τις ανοησίες και ας αντιληφθούν σε τι κατάσταση βρίσκονται τουλάχιστον 8 στους 10 Έλληνες. Πάνω απ' όλα, το antinews θέτει ορισμένα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν άμεσα. Αν δεν το κάνουν αυτοί θα χάσουν. Και θα σκάσουν στο έδαφος από πολύ ψηλά, από εκεί που νομίζουν ότι βρίσκονται όλοι τους.
Ερώτημα 1: Μα πόσο δύσκολο είναι να πουν την αλήθεια και να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει;
Ερώτημα 2: Πόσο δύσκολο να είναι μελετήσουν τα συστήματα που χρησιμοποιούν 22 από τις 28 χώρες οι οποίες δεν έχουν εξισώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα;  Ας κάνουν μια μελέτη και να την παρουσιάσουν στον κόσμο να καταλάβει τι ιδιαιτερότητες έχει η Ελλάδα και πρέπει να πληρώνει το πετρέλαιο θέρμανσης 1,30 ευρώ εν μέσω σφοδρής κρίσης.
Ερώτημα 3: Είναι αλήθεια ότι πετρελαιάδες από την Ελλάδα, γνωστοί νταβατζήδες της αγοράς καυσίμων, πιέζουν για να μειωθεί ο φόρος και να κερδίσουν αυτοί εκατομμύρια, όπως έκαναν άλλωστε επί χρόνια; Έχει τα κότσια η κυβέρνηση να δώσει τα ονόματα των λαθρεμπόρων καυσίμων που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν μπίζνες πάνω στις στάχτες της Ελλάδας; Να πει ότι είναι αυτοί κι αυτοί και να αφήσει τις βλακείες;
Ερώτημα 4: Ο καθένας έχει τη γνώμη του για τον Στουρνάρα, τον Αδωνι την κυβέρνηση όλο το σύστημα. Όμως, πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης επιτίθενται σφοδρά στην κυβέρνηση και ζητούν να μειωθεί ο ΕΦΚ; Μήπως έχουν σχέσεις με τους πετρελαιάδες; Μήπως πληρωμένοι κονδυλοφόροι ξεκίνησαν εκστρατεία εκβιασμών κατά Στουρνάρα; Διότι το να ζητάς μείωση του ΕΦΚ χωρίς να έχεις όλα τα στοιχεία στα χέρια σου «μυρίζει» χειρότερα από την αιθαλομίχλη;
Ερώτημα 5: Είναι γεγονός ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ πάσχουν από υπερβολική. ευαισθησία και πάντα το παίζουν προστάτες του λαού. Αλλά μήπως στην περίπτωση του πετρελαίου εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα με τα οποία βρίσκονται κοντά από καιρό; Για σκεφτείτε με ποιους επιχειρηματίες παίζει «μπάλα» ο κ. Κουβέλης ή ποιοι επιχειρηματίες νταραβερίζονται με την Κουμουνδούρου και θα καταλάβετε από πού προέρχεται αυτή η ευαισθησία τους.
Τα πράγματα είναι απλά, άσχετα αν η κυβέρνηση τα έχει κάνει μούσκεμα. Δώστε τρία - τέσσερα ονόματα λαθρεμπόρων που εκβιάζουν για να βγάλουν λεφτά στην πλάτη του λαού και παράλληλα δώστε κίνητρα για αγορά πετρελαίου ή για πιο καθαρές μορφές ενέργειας. Για παράδειγμα, αν δεν πάνε να πάρουν τα 200 εκατ. ευρώ που περισσεύουν από το πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί παρακαλάνε τους δικαιούχους. Ας αυξήσουν την επιδότηση για όσους έχουν κάνει αίτηση και προφανώς το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Επίσης, ας δώσουν οικονομικά κίνητρα για χρήση του φυσικού αερίου αντί να στρέφουν τον κόσμο στο πετρέλαιο. Και τέλος, ας πάνε να κάνουν ελέγχους σε όλους τους «ξυλάδες» που πουλάνε καυσόξυλα αμφιβόλου ποιότητας που έρχονται από τη Βουλγαρία και όχι μόνο. Εκεί γίνεται ο μεγάλος χαμός, αλλά δεν έχει πέσει ούτε ένα πρόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: