Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Στις 16 Φεβρουαρίου η ''Πίτα του Ηπειρώτη'', που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Κλεισθένους 15 – 105 52 Αθήνα
Τηλ.: 210-3243822 fax: 210-3243281
www.panepirotiki.com – e-mail: info@panepirotiki.com

Αριθ. Πρωτ. 2391 Αθήνα 22-12-13

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2014
Κυριακή 16/2/2014
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Μέσα από αυτή τη μεγαλειώδη γιορτή της Ηπείρου ένας εκ των στόχων είναι η παρουσίαση και ανάδειξη της αυθεντικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης της Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε τα χορευτικά συγκροτήματα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην «Πίτα του ΗΗπειρώτη 2014», να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω ζητήματα που αφορούν στην παρουσίασή τους και διέπουν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
 1. Το χορευτικό σχήμα να είναι σύμφωνα με τον τρόπο που επιβάλλει η παράδοση της Ηπείρου. Συγκεκριμένα οι άνδρες και οι γυναίκες θα πρέπει να βρίσκονται είτε σε χωριστούς παράλληλους κύκλους (εξωτερικά οι άνδρες - εσωτερικά οι γυναίκες ή εξωτερικά οι γυναίκες – εσωτερικά οι άνδρες), είτε να προηγούνται οι άνδρες και να ακολουθούν οι γυναίκες στον ίδιο κύκλο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμφανιστεί μικτός κύκλος ανδρών – γυναικών.
 2. Δεν επιτρέπονται χορογραφίες και προσθήκες στους χορούς (ομαδικές στροφές, ομαδικά ψαλίδια, ομαδικά χτυπήματα κλπ.) που δε συνάδουν με την παράδοσή μας.
 3. Δώστε έμφαση στους αυτοσχεδιασμούς του πρωτοχορευτή και της πρωτοχορεύτριας. Επιδιώξτε να είναι σύμφωνοι με την ταπεινότητα και τη λεβεντιά που ταιριάζει στην παράδοσή μας.
 4. Αποδώστε τους χορούς με έμφαση στο ύφος και στην αυθεντικότητα της περιοχής – ενότητας που συμμετέχετε.
 5. Σε περίπτωση που ενοικιάζετε παραδοσιακές ενδυμασίες, παρακαλούμε όπως προσπαθήσετε οι ενδυμασίες να προέρχονται από την περιοχή της Ηπείρου με αυτή των χορών που θα παρουσιαστούν
 6. Οι ενδυμασίες πρέπει να είναι πιστά αντίγραφα των αυθεντικών φορεσιών της περιοχής ή ακόμη, αν είναι δυνατόν, αυθεντικές.
 7. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στον τρόπο ένδυσης για αποφυγή παραποιήσεων. Δώστε προσοχή στα κεφαλοδεσίματα των γυναικών να είναι σύμφωνα με την ενδυμασία και την περιοχή και τα μαλλιά των γυναικών να κρύβονται όπου απαιτείται και να είναι περιποιημένα
 8. Προσοχή ιδιαίτερη πρέπει να δοθεί στα υποδήματα. Απαιτείται για τους άνδρες και τα αγόρια να είναι μαύρου ή εναλλακτικά σκούρου καφέ χρώματος. Στις γυναίκες να αποφεύγονται οι ψηλοτάκουνες και μυτερές γόβες. Σε καμία περίπτωση δε θα επιτραπούν αθλητικά παπούτσια οποιουδήποτε χρώματος.
 9. Στα συγκροτήματα των ηλικιωμένων πρέπει να δηλωθεί ο ακριβής αριθμός τους και να μην αλλάξει την τελευταία στιγμή.
 10. Παρακαλούμε ο αριθμός των χορευτών σε κάθε ομάδα να μην ξεπερνά τους τριάντα και να μην είναι μικρότερος από είκοσι. Συγκροτήματα κάτω των 20 μελών θα ενοποιούνται με άλλο χορευτικό.
 11. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στα χρήματά σας και στα υπόλοιπα προσωπικά σας είδη, πρέπει ο καθένας να μεριμνήσει για την ασφαλή διαφύλαξη αυτών. Η Π.Σ.Ε ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν κλοπές ή απώλειες.
 12. Αφού στείλετε την αίτηση συμμετοχής σας έως 10/1/14, παρακαλούμε επιβεβαιώστε τηλεφωνικά με τη γραμματεία της ΠΣΕ για τη λήψη της.
Για την οργανωτική επιτροπή
Γιώργος Δόσης Γεν. Γραμματέας ΠΣΕ
Αλέξανδρος Λαμπρίδης Έφορος Πολιτισμού ΠΣΕ
Ιπποκράτης Μιχ Κατσένης Πρώην Γ. Γραμματέας ΠΣΕ
Κώστας Μπατσής Χοροδιδάσκαλος
Μαρίνα Τζάκου Μέλος Δ.Σ. ΠΣΕ
Ελένη Ντάσιου Μέλος Δ.Σ. ΠΣΕΠρος
το Διοικητικό Συμβούλιο
της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
Κλεισθένους 15, 105 52 Αθήνα
Τηλ.: 210 3243822, fax: 210 3243281 e-mail: info@Panepirotiki.com

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αγαπητοί συμπατριώτες
Παρακαλούμε να εντάξετε το χορευτικό μας συγκρότημα στο πρόγραμμα της εκδηλώσεώς σας Η Πίτα του Ηπειρώτη 16/2/2014 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας). Όλα τα έξοδα της συμμετοχής μας, μάς επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
Τ. Κ. ΠΟΛΗ:

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 1) 2)
FAX: email:

ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ:
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 1)                        2)

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ:
ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ  ΝΑΙ  ΟΧΙ        ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΩΝ
ΕΝΗΛΙΚΩΝ            ΝΑΙ    ΟΧΙ   ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΩΝ
ΠΑΙΔΙΚΟ   ΝΑΙ ΟΧΙ      ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΩΝ
,

( Τόπος ) ( Ημερομηνία)
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο/Η Πρόεδρος                                                          Ο  /Η Γεν. Γραμματέας

(Υπογραφές σφραγίδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: