Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για προκλήσεις της ''χρυσής αυγής'' στην Πρέβεζα. ''Να μην αφήσει ο λαός, το δηλητήριο της Χρυσής αυγής, να απλωθεί, στην Πρέβεζα''.

Να μην αφήσει ο λαός, το δηλητήριο της Χρυσής αυγής, να απλωθεί, στην Πρέβεζα

Με θράσος, που αρμόζει σε μία ναζιστική-μαφιόζικη συμμορία, καλεί η Χρυσή Αυγή το Σάββατο, το λαό της Πρέβεζας να συμμετέχει στα εγκαίνια του άντρου της. 


Η Χρυσή Αυγή είναι, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ο λαός της Πρέβεζας, ο λαός συνολικά, σήμερα έχει την εμπειρία, μπορεί να δει πιο καθαρά τον εγκληματικό ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής.  


Η Χρυσή Αυγή αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι. Πρόκειται για μαφιόζικη ,εγκληματική οργάνωση δολοφόνων νεοναζί και ως τέτοιοι φασίστες, νεοναζί εγκληματίες πρέπει να αντιμετωπιστούν από όλους μας. 

Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών.

Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές, μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και την εγκληματική δράση τους. Να τους πετάξουμε έξω από τις λαϊκές γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, τους μαζικούς φορείς. 

Να δυναμώσουμε τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει.  

Υπάρχει το ποινικό νομικό πλαίσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.  
Εδώ και καιρό θα έπρεπε να είχαν ληφθεί τέτοια μέτρα. Τα περιστατικά δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο. Επιθέσεις σε μετανάστες, επίθεση σε αιγύπτιους εργάτες, σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε μέλη του ΚΚΕ και πολλά άλλα.  

Και αντί να διαλευκανθούν αυτές οι υποθέσεις και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όλο αυτό το διάστημα ακούμε τις γνωστές θεωρίες των δύο άκρων που προσπαθούσαν να ταυτίσουν τη δράση του λαϊκού κινήματος με την εγκληματική  δράση των ναζί. Υπερπροβολή της ΧΑ - που είτε με θετικό, είτε με αρνητικό τρόπο - ουσιαστικά την αθώωναν, νομιμοποιώντας την έτσι στη λαϊκή συνείδηση. Τοποθετήσεις για δήθεν «αντισυστημική» Χ.Α, και άλλα σχετικά. Με αυτή τη στήριξη αποθρασύνονται και απλώνουν το δηλητήριο τους ανά την Ελλάδα όπως και εδώ στην Πρέβεζα.

Οι χρυσαυγίτες είναι πληρωμένα τσιράκια του κεφαλαίου, του συστήματος. Όπως πρωτοστατεί και στο Πέραμα, στη Ζώνη και στα Οινόφυτα και αλλού για να πέφτουν τα μεροκάματα, οι μισθοί, όπως επιτάσσει η εργοδοσία το ίδιο θέλουν να κάνουν και στην Πρέβεζα.

 Μήπως αυτοί δεν είναι που θέλουν να διαλύσουν, να ελέγξουν συνδικάτα για να τα κάνουν υποταγμένα, όργανα των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών, των εκμεταλλευτών του μόχθου των εργατών;  

Ο φασισμός γεννιέται μέσα από τη μήτρα της σαπίλας του καπιταλισμού. Η οριστική και τελεσίδικη εξαφάνιση από προσώπου γης των φασιστών είναι η λαϊκή πάλη και συμμαχία με όρους ανατροπής του συστήματος που θρέφει τους ναζί. Αυτός είναι ο δρόμος, αυτή την κατεύθυνση πρέπει να έχει η πάλη και οι αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος. 

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως τη θέση του ΚΚΕ ότι η ΧΑ είναι γέννημα -θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος.  
Η ΝΔ αξιοποιεί τη δράση της ΧΑ, με την θεωρία των δύο άκρων του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», θεωρία που με ανάλογο τρόπο αξιοποιήθηκε την περίοδο του μεσοπολέμου για να τσακιστεί το γερμανικό εργατικό κίνημα. Οι αστικές δυνάμεις προσπαθούν να εξομοιώσουν με την εγκληματική ναζιστική βία την εργατική λαϊκή ορμή και πάλη, όταν συγκρούεται με την καπιταλιστική βία και βαρβαρότητα ή όταν συγκρούστηκε στο παρελθόν με την φεουδαρχική τότε βία. 

Ο άλλος πόλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, περιχαρακώνει την εγκληματική δράση της οργάνωσης αυτής στην αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με την ΝΔ, για την εναλλαγή στην αστική διαχείριση και τον εγκλωβισμό της νεολαίας και γενικότερα του εργατικού κινήματος στην υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας. 

Αυτό που χρειάζεται είναι ο λαός και η νεολαία να συντονίσουν και να οργανώσουν την πάλη τους, μέσα από τις γραμμές των εργατικών σωματείων και των άλλων οργανώσεων του λαού και της νεολαίας, για την αντιμετώπιση και απομόνωση των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Και γι' αυτό χρειάζεται ένταση της πολύπλευρης ιδεολογικής- πολιτικής- οργανωτικής- πρακτικής αντιμετώπισης του φαινομένου. 

Σε αυτήν την υπόθεση θα εξακολουθήσουν να συμβάλλουν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και χρειάζεται να συμβάλει ο καθένας και η καθεμιά σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.   Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά ούτε στην Πρέβεζα ούτε πουθενά αλλού! 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ  ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ




ΚΚΕ Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: