Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ελλιπής η φύλαξη στην παραμεθόριο περιοχή της Ηπείρου.

http://ellas2.files.wordpress.com/2011/07/synoriakoi_katadioksh.jpg

Μέτρα υποσχέθηκε ο Ηπειρώτης αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στη Διοίκηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος,


 Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παραμεθόριος περιοχή της Ηπείρου έχουν κατά καιρούς αναφερθεί οι τοπικοί φορείς, αλλά και ο «Π.Λ.», μέσα από εκτενή ρεπορτάζ, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις μετά την πλήρη αποδυνάμωση της συνοριοφύλαξης, των  Αστυνομικών Τμημάτων της Περιφέρειας και το κλείσιμο του συνόλου σχεδόν των Σταθμών.

Τη σκυτάλη αυτή τη φορά πήρε η νέα Διοίκηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, η οποία έθεσε το ζήτημα της ελλιπούς φύλαξης στον Ηπειρώτη Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμουσε πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί του. Τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που αφορούν την ακριτική περιοχή της Ηπείρου και φυσικά πρώτα το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι των παραμεθόριων χωριών.

Μπορεί να απομακρύνθηκαν οι λαθρομετανάστεςαπό την περιοχή της Ηγουμενίτσας, όμως αυτό δεν έλυσε το συνολικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος και τα χωριά της. Μετά την συρρίκνωση τωνΣυνοριακών Σταθμών, την αποδυνάμωση των Αστυνομικών Τμημάτων σε Δελβινάκι, Φιλιάτες και Κόνιτσα, αλλά και την ταυτόχρονη απελευθέρωση της διακίνησης των Αλβανών στην χώρα μας, με την κατάργηση της «βίζας», οι κάτοικοι της παραμεθορίου νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από την Πολιτεία, αφημένοι κυριολεκτικά στην τύχη τους.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΞΥΝΕΤΑΙ.
Κι αν αυτή την περίοδο, λόγω καλοκαιριού, τα χωριά άρχισαν να γεμίζουν με απόδημους Ηπειρώτες που επισκέπτονται για λίγες μέρες τα πατρώα εδάφη, δίνοντας ζωή στους ελάχιστους εναπομείναντες κατοίκους, όταν θα περάσουν οι γιορτές και τα πανηγύρια το πρόβλημα θα παραμείνει και θα οξυνθεί. Η ελλιπής φύλαξη των παραμεθόριων περιοχών μας γίνεται εύκολα αισθητή αρκεί σ' αυτές να κάνει κάποιος μια. βόλτα. Ελάχιστα έως ανύπαρκτα τα μπλόκα και οι περιπολίες, υποστελεχωμένα τα Αστυνομικά Τμήματα, δίνουν την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης της ακριτικής περιοχής, μίας περιοχής που λόγω και της γεωγραφικής της θέσης θα έπρεπε η Πολιτεία να την είχε σε πρώτη προτεραιότητα.

ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ.
Κι έτσι μέσα σ' αυτό το γενικότερο κλίμα της αποδιοργάνωσης, οι κάθε λογής κακοποιοί που πλέον μπαίνουν ανενόχλητοι από τα σύνορα, μετά και την κατάργηση της «βίζας», δρουν ανεξέλεγκτα, περνώντας σαν. κύριοι είτε από το Τελωνείο της Κακαβιάς, είτε από τα βουνά, αφού σπάνια θα βρεθεί κανείς για να τους σταματήσει.
Αυτό άλλωστε το μαρτυρούν και οι δεκάδες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, ή ακόμη και οι πυρκαγιές που περνάνε τα σύνορα αυτές τις μέρες, αφού οι γείτονές μας αδυνατούν ή δεν θέλουν να τις περιορίσουν στο έδαφός τους.

ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
Η συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. που είχε το προεδρείο της Πανηπειρωτικής δίνει μία ελπίδα για αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης.
Ο κ. Οικονόμου, γνωστός για την ευαισθησία που δείχνει για την περιοχή - καταγόμενος και ο ίδιος από την ακριτική Κόνιτσα - με τις δεσμεύσεις του για λήψη μέτρων, αναπτερώνει το ηθικό των κατοίκων των παραμεθόριων περιοχών.

Αρκεί να βρει συμπαραστάτη σ' αυτό το δύσκολο εγχείρημα και την Κυβέρνηση, η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα, στο βωμό των περικοπών, έχει θυσιάσει τη στοιχειώδη ασφάλεια των πολιτών ακόμη και των ακριτών, κυρίως ηλικιωμένων, που τους έχει αφήσει στο έλεος των λαθρομεταναστών.

Πρωϊνός Λόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: