Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ο «ζωηρός» δήμαρχος με την αδυναμία στα μοντέλα.

 

Ο «ζωηρός» δήμαρχος με την αδυναμία στα μοντέλα

Ενα επεισόδιο με το ΣΔΟΕ λίγο πριν επιβιβάσει στο κότερό του 30 καλλονές για να τις μεταφέρει στο νησί έδωσε αφορμή για να έρθουν στο φως καταγγελίες σχετικές με το παρελθόν αλλά και το παρόν του δημοτικού άρχοντα.

Αναστατωμένη είναι τους τελευταίους μήνες η μικρή κοινωνία της Ιθάκης. Αιτία η συμπεριφορά του "γαλαντόμου" δημάρχου του νησιού, Γ. Κασσιανού, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τοπικών και αθηναϊκών Μέσων λόγω ενός ελέγχου που δέχτηκε για το κότερό του από το ΣΔΟΕ και το Λιμενικό.
Την 1η Ιουλίου -σύμφωνα με μαρτυρίες- προτού αποπλεύσει από την Ιθάκη για τον Αστακό τον επισκέφτηκε το ΣΔΟΕ για να ελέγξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πολυτελούς σκάφους.
Ο κ. Γ. Κασσιανός "μπάρκαρε" με το σκάφος για να παραλάβει 30 καλλονές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό "Μις Παγκόσμιος Τουρισμός" και να τις μεταφέρει πίσω στο νησί του, προκειμένου να συμμετέχουν σε εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί να γίνει σε μπαρ στην περιοχή Βαθύ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γ. Κασσιανός δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα για τον απόπλου και το σκάφος εμφανίστηκε να ανήκει σε εταιρεία off shore.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επιβλήθηκε πρόστιμο στον δήμαρχο Ιθάκης ύψους 10.000 ευρώ, γεγονός που ο ίδιος διαψεύδει. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε τελικά, τα μοντέλα επιβιβάστηκαν στο υπερπολυτελές κότερο, έκαναν και τη βουτιά τους στα γαλανά νερά του Ιονίου και πήγαν στην εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε αφορμή ώστε να βγουν στην επιφάνεια οι καταγγελίες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό για τον δήμαρχο Ιθάκης, μέσω των οποίων εκφράζεται η ανησυχία της τοπικής κοινωνίας.

Mόνο τα καλοκαίρια.Ο Γιάννης Κασσιανός εμφανιζόταν στο νησί μόνο τα καλοκαίρια όπου κερνούσε πάντα τους πατριώτες του κάνοντας έτσι και επίδειξη της καλής οικονομικής κατάστασής του. Είχε τη φήμη επιχειρηματία κοσμογυρισμένου που διατηρεί, μεταξύ άλλων, και τεχνική εταιρεία με δραστηριότητες στη Ρουμανία.
Το καλοκαίρι του 2010 αποφάσισε να διεκδικήσει τη δημαρχία του νησιού και τη δεύτερη Κυριακή εξελέγη με ποσοστό 53%. Αν και εμφανιζόταν ως ανεξάρτητος οι ντόπιοι λένε ότι είχε τη "σιωπηλή" στήριξη των τοπικών στελεχών της ΝΔ. Διαλαλούσε ότι θα προσφέρει υπηρεσίες στο νησί δωρεάν μέσω της εταιρείας του. Σε μία από τις συνεντεύξεις που έδωσε προεκλογικά σε Μέσο των Επτανήσων είχε δηλώσει: "Εγώ έχω χρήματα. Θα χρηματοδοτήσω τις μελέτες με δικά μου χρήματα", για να του επισημάνει η δημοσιογράφος: "Ξέρετε, δεν είναι ακριβώς έτσι".
Τότε ο Γ. Κασσιανός απάντησε: "Πώς είναι δηλαδή; Θα κάνω διαγωνισμό. Η εταιρεία μου θα καταθέσει πρόταση και θα προσφέρει δωρεάν τη μελέτη. Ε, καλά. Θα δώσω προσφορά 3 ευρώ. Ποιος θα πει όχι. Ο δήμαρχος; Μα εγώ θα είμαι ο δήμαρχος".
Στην αρχή η κοινωνία της Ιθάκης φάνηκε να το διασκεδάζει. Ομως μετά την εκλογή του τα πράγματα άλλαξαν. Οι κάτοικοι του νησιού παρατήρησαν ότι η άγνοια του δημάρχου για τον χειρισμό καθημερινών θεμάτων δημιουργούσε προβλήματα στον δήμο.
Εργα έμεναν ανολοκλήρωτα, ενώ στο δημοτικό συμβούλιο ο Γ. Κασσιανός ζήτησε να του δοθούν 80.000 ευρώ για τα οδοιπορικά έξι μηνών! Μετά ζήτησε απλώς να τον ευχαριστήσει το δημοτικό συμβούλιο επειδή τα έβαλε από την τσέπη του. Δεν ήταν όμως μόνο αυτά. Αν και έχει προγραμματιστεί έργο για την υδροδότηση του νησιού από την Κεφαλονιά, ο Γ. Κασσιανός διεκδικούσε να γίνει το έργο από τον Αστακό. Παράλληλα αιτήθηκε τον αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης για να διαμορφώσει χώρο προσγείωσης μικρών αεροσκαφών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος διαθέτει μικρό αεροσκάφος για τις μετακινήσεις του. Ολα αυτά αναστάτωσαν περισσότερο τη μικρή ιθακιώτικη κοινωνία.
Συν τω χρόνω, έγιναν γνωστά και άλλα γεγονότα από το παρελθόν του Γ. Κασσιανού, όπως για παράδειγμα ότι είχε συλληφθεί το 1995 σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ περίμενε μια Βραζιλιάνα συνεργάτιδά του, η οποία πιάστηκε στο αεροδρόμιο καθώς είχε κρύψει κοκαΐνη στα τακούνια των παπουτσιών της!

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Δύο καταγγελίες -μία ανώνυμη και μία επώνυμη- για το ποινικό μητρώο του δημάρχου Ιθάκης κατατέθηκαν στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τ. Αποστολόπουλου, από τον Απρίλιο του 2011. Ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε στο "Εθνος" ότι έχει αποστείλει τις καταγγελίες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλονιάς για να διερευνηθούν.
Η Εισαγγελία δεν έχει απαντήσει ακόμα στον Γενικό Γραμματέα ενώ αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες τότε με βάση τον "Καλλικράτη" ο Γ. Κασσιανός τίθεται αυτομάτως σε αργία με το αίτημα της έκπτωσης. Φαίνεται ότι η ιστορία του επιχειρηματία  δημάρχου θα έχει και συνέχεια.

ΛΟΓΟΙ... ΠΡΟΒΟΛΗΣ. "Εφερα τα μοντέλα για να ταρακουνήσω τους Θιακούς".
Το "Εθνος της Κυριακής" επικοινώνησε με τον κ. Κασσιανό ο οποίος δέχθηκε να απαντήσει σχετικά με το επίμαχο περιστατικό αλλά και τις εις βάρος του καταγγελίες.

Κύριε Κασσιανέ, σας επιβλήθηκε πρόστιμο για το κότερο;
Οχι βέβαια. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έλεγξαν την ιδιοκτησία του κότερου και τα παραστατικά που αφορούν το σκάφος. Το σκάφος ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΠΑ ΑΕ, η οποία με τη σειρά της ανήκει στην αδερφή μου. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Και όσον αφορά την εκδήλωση με τα μοντέλα;
Εφερα τα κορίτσια για να προβάλουμε το νησί και να ταρακουνήσω λίγο τους Θιακούς (γέλια).

Είστε επιχειρηματίας κ. Κασσιανέ;
Εχω 15 εταιρείες και έχω γυρίσει όλον τον κόσμο. Δεν είναι κακό αυτό.

Σίγουρα. Αλλά υπάρχουν μαρτυρίες που σας φέρουν να έχετε συλληφθεί το 1995 στην Αθήνα με μία Βραζιλιάνα...
Συνελήφθην, φυλακίστηκα και μετά αθωώθηκα. Δεν μου ζήτησε κανείς συγγνώμη για το λάθος που έκαναν.

Σας έχει απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ;
(γέλια) Να βγάλουμε τώρα δύο εισιτήρια να ταξιδέψουμε μαζί στην Αμερική. Μα ήμουν και καθηγητής για τέσσερα χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Εχετε ζητήσει από τον δήμο να σας καταβάλει 80.000 ευρώ οδοιπορικά για τους τελευταίους μήνες;
Ανέφερα ότι έχω κάνει τα έξοδα από την τσέπη μου και με ευχαρίστησαν που δεν τα χρέωσα στον δήμο.

Γιατί όλος αυτός ο ντόρος γύρω από το όνομά σας τελικά;
Κατάφερα με 40 πατριώτες μου να φτιάξουμε ψηφοδέλτιο και να κερδίσουμε τον δήμο από το τίποτα. Ο κόσμος έβαλε στην άκρη τα τρία μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ. Κάναμε μια μικρή επανάσταση με τα κόμματα απέναντι. Αυτό δεν αρέσει σε κάποιους. Ενα έχω να τους πω: αυτοί δεν θα περάσουν καλά με τον Κασσιανό!

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: