Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

8ο Φεστιβάλ Μουσικής Γοργομύλου Πρέβεζας ''Rapido molino'' στις 5 και 6 Αυγούστου.

 
Με συμμετοχές καλλιτεχνών από το χώρο της ροκ, της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, αλλά και με DJ set διοργανώνεται την Παρασκευή 5 και το  Σάββατο 6 Αυγούστου από το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Γοργομύλου, το 8ο Φεστιβάλ Μουσικής Γοργομύλου  «Rapido Molino» στην πλατεία του Γοργομύλου του Δήμου Zηρού  στην Ήπειρο..  

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Αύγουστου στις εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν στις 20:15, την αυλαία ανοίγει ένα DJ Set by studio E. Συνεχίζονται με Croosroads - a tribute to Bon Jovi by G.Vavas Τέλος στις 10:30 στη σκηνή ανεβαίνουν Γ.Γάκης & Troumblemakers και στις 12 οι Blues Wire.   

Tο Σάββατο 6 Αυγούστου στις 20:15 είναι η σειρά του συγκροτήματος ¾ για την εμφάνισή του στο 8ο «Rapido Molino». Στη συνέχεια την σκυτάλη παίρνει η Ε. Δούκα (πρώην C-Real), ενώ η συναυλία θα κλείσει με τους 15 50. Το συγκρότημα θα βρεθεί μαζί με τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο και το Νίκο Ζιώγαλα, o oποιος εμφανίζεται για δεύτερη φορά στη σκηνή του Rapido Molino.

Το Φεστιβάλ Μουσικής Γοργομύλου ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γοργομύλου το καλοκαίρι του 2004. Το 1ο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με πενιχρά μέσα, χαμηλό προϋπολογισμό και με τη συμμετοχή τοπικών συγκροτημάτων.  Ωστόσο, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα το 2ο Φεστιβάλ να έχει περισσότερες συμμετοχές συγκροτημάτων.

Σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ ήταν η συνάντηση των διοργανωτών με το συγκρότημα 15 50, ένα από τα πιο δημοφιλή groups της ελληνικής μουσικής σκηνής, για το 3ο Φεστιβάλ αλλά και τον Γιώργο Γάκη που με την μακροχρόνια επιτυχημένη  πορεία του στην rock  μουσική σκηνή της χώρας μας παραμένει αρωγός στην προσπάθεια μας.
Οι επόμενες διοργανώσεις χαρακτηρίζονται από τη συμμετοχή γνωστών ονομάτων της ελληνικής μουσικής σκηνής και των 15 50, με την εκρηκτική σκηνική παρουσία, την αυθεντικότητα και τη  rock αντισυμβατική τους διάθεση. Στη σκηνή του Φεστιβάλ Γοργομύλου - Festival Rapido Molino, έχουν ανέβει ο Γ. Γιοκαρίνης, Λ. Παπαδόπουλος, Ν. Ζιώγαλας, Γ. Ζουγανέλης, Μ. Στόκας, Γ. Μηλιώκας & Γ. Γραμματικού, Π. Μουζουράκης, οι Socrates, Γ. Γάκης και Troumblemakers και πολλά ανερχόμενα συγκροτήματα από τα Ιωάννινα, την Άρτα και την Πρέβεζα.

Σήμερα το Φεστιβάλ Μουσικής Rapido Molino αποτελεί καλλιτεχνικό γεγονός για την περιοχή της Ηπείρου και όχι μόνο. Η διοργάνωση πραγματοποιείται στην πλατεία του Γοργομύλου και με την συμπαράσταση του Δήμου, με είσοδο 3 ευρώ.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: