Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ζαν-Λικ Γκοντάρ: Οι Έλληνες μας έδωσαν τη Λογική.


http://ellas2.files.wordpress.com/2011/07/newego_large_t_1101_53643835_type12128.jpg

Πληρωμή δικαιωμάτων στους Έλληνες για τη Λογική που χάρισαν στον κόσμο, ώστε να μην καταλήξει ο Παρθενώνας. στους Γερμανούς, ζήτησε ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ.
Ο αντικομφορμιστής σκηνοθέτης με την πρότασή του έκανε, για πρώτη ίσως φορά, μία παρέκκλιση από την πάγια θέση του κατά της έννοιας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Το "τρομερό παιδί" του κινηματογράφου είναι πια στα 80 του, αλλά όπως φαίνεται ξέρει να ταράζει τα νερά με την απλή και διεισδυτική του ματιά. Ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ σε συζήτηση με αρθρογράφο του βρετανικού Guardian πρότεινε να λυθεί η ελληνική κρίση με την πληρωμή από τον υπόλοιπο κόσμο των νόμιμων δικαιωμάτων για όσα προσέφερε η Ελλάδα ανά τους αιώνες και ειδικά στην αρχαιότητα, ξεκινώντας από την ίδια τη Λογική.

"Οι Ελληνες μας έδωσαν τη Λογική. Τους χρωστάμε γι΄αυτό. Ο Αριστοτέλης ήταν αυτός που ανακάλυψε τη χρήση του μεγάλου "συνεπώς". Όπως στη φράση "Δεν με αγαπάς πια, συνεπώς." ή "Σε έπιασα στο κρεβάτι με άλλον, συνεπώς.", χρησιμοποιούμε αυτή την έννοια εκατομμύρια φορές για να πάρουμε τις πιο σοβαρές μας αποφάσεις. Είναι καιρός να αρχίσουμε να πληρώνουμε γι' αυτό", είπε στον συντάκτη την εφημερίδας, στο περιθώριο της συζήτησης για την καινούργια του ταινία.

"Εάν κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τη λέξη "συνεπώς" πρέπει να καταβάλλουμε 10 ευρώ στην Ελλάδα, η κρίση θα έχει τελειώσει εν μία νυκτί και οι Έλληνες δεν θα πρέπει να πουλήσουν τον Παρθενώνα στους Γερμανούς. Μπορούμε μάλιστα με τη διαθέσιμη τεχνολογία να παρακολουθούμε όλα αυτά τα "συνεπώς" μέσω της Google. Μπορούμε να χρεώνουμε χρήστες μέσω iPhone", συνέχισε ο διάσημος σκηνοθέτης.

Κάθε φορά που η Αγκελα Μέρκελ λέει στους Έλληνες ότι "σας δανείζουμε όλα αυτά τα χρήματα, συνεπώς πρέπει να μας τα αποπληρώσετε με τόκο" πρέπει και αυτή συνεπώς να πληρώσει πρώτη στην Ελλάδα τα νόμιμα δικαιώματα", κατέληξε.




Μας το έστειλε φίλος αναγνώστης δίχως να γνωρίζουμε την προέλευσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: