Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Επιστολή παραδόθηκε 53 χρόνια μετά, στις ΗΠΑ.


Η ερωτική επιστολή της τότε κοπέλας του- και μετέπειτα συζύγου του- προς έναν φοιτητή του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, καθυστέρησε 53 ολόκληρα χρόνια να παραδοθεί.


Γραμμένο προς τον κύριο Μουρ, το δισέλιδο γράμμα ταχυδρομήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1958 και υπέγραφε με την φράση «με αγάπη για πάντα Βόνι»
Γραμμένο προς τον κύριο Μουρ, το δισέλιδο γράμμα ταχυδρομήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1958 και υπέγραφε με την φράση «με αγάπη για πάντα Βόνι».
Το γράμμα, που αποκαλύφθηκε στα ράφια της αλληλογραφίας του Πανεπιστημίου, είχε σταλεί από το Πιτσμπουργκ και η σφραγίδα του ταχυδρομείου είχε την ημερομηνία "20 Φεβρουαρίου 1958".

Η επιστολή έφερε το όνομα του παραλήπτη Κλαρκ Μουρ, ο οποίος από τότε είχε αλλάξει το όνομά του σε Μοχάμεντ Σίντεκ, καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό του.

Ωστόσο, ένας φίλος είδε στην τηλεόραση τις αναφορές για αυτό και επικοινώνησε με το γραφείο διαλογής.

Ο 74χρονος σήμερα Σίντεκ δήλωσε πρόθυμος να διαβάσει την επιστολή, παρά το γεγονός ότι εκείνος και η σύζυγός του έχουν χωρίσει.

Σοκαρισμένος ο παραλήπτης.
Το γράμμα έφτασε μυστηριωδώς στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια δέκα χρόνια πριν.

Γραμμένο προς τον κύριο Μουρ, το δισέλιδο γράμμα ταχυδρομήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1958 και υπέγραφε με την φράση "με αγάπη για πάντα Βόνι".

Ο Σίντεκ, συνταξιούχος δάσκαλος, ο οποίος τώρα ζει στην Ιντιανάπολη, δήλωσε σοκαρισμένος, όταν επικοινώνησε μαζί του το πανεπιστήμιο.

"Εχουμε ένα σύστημα εδώ στην Αμερική, που όταν κάτι είναι για σένα και αν το βρουν σου το παραδίδουν, είναι υπέροχο", δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτικό σταθμό.

Εκείνος και η κοπέλα του έγραφαν ο ένας στον άλλον, όταν εκείνος σπούδαζε, όπως δήλωσε ο ίδιος. Τελικά παντρεύτηκαν και απέκτησαν τέσσερα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: