Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ξεκίνησαν οι πολιτιστικές περιβαλλοντικές εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας «Ηπειρωτικές Όχθες 2011».



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας,η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, διοργανώνει και φέτος για δεύτερη φορά τις «Ηπειρωτικές Όχθες».
 
Οι εκδηλώσεις ακολουθούν τη ροή ποταμών και λιμνών της Ηπείρου και ξεκίνησαν από χτες ενώ θα κρατήσουν έως και τις 30 Ιουλίου με τους ακόλουθους σταθμούς:

- Πέμπτη 28/7. 9 π.μ. - 12 μ.μ. Πεζοπορική διαδρομή στο μονοπάτι του Λάγγαρη, κάτω από τα χωριά Κεραμίτσα και Μαλούνι Θεσπρωτίας, με οδηγό τον Πρόεδρο του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας Μιχάλη Πασιάκο. Κολύμπι στη θέση Βόθνες, σε καθαρό παραπόταμο του Καλαμά. Ακολουθεί σταθμός στο Θεογέφυρο ( 2-5 μ.μ), ενημέρωση και συζήτηση για τον Καλαμά με τη συμμετοχή της Κίνησης «Καθαρός Καλαμάς». Το βράδυ μουσική και κινηματογραφική βραδιά (10 μ.μ.) δίπλα στο Γεφύρι του Αώου στην Κόνιτσα. Συμμετέχουν η ηπειρώτικη κομπανία του Λευτέρη Γκιώκα, rock και έντεχνα συγκροτήματα από τα Γιάννενα ενώ θα προβληθούν αποσπάσματα από ταινίες του Στράτου Στασινού και από επιτόπιες καταγραφές του Αρχείου Πολυφωνικού Τραγουδιού.

- Παρασκευή 29/7. 9 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης στα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για το θέμα των δρομολογίων στην παλιά οδό Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας. 11 π.μ. παρουσίαση του τετραημέρου και μικρή συνέντευξη τύπου της Π.Σ.Ε. στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, περιήγηση και ενημέρωση για το χώρο του Θεάτρου. 1 μ.μ. καλωσόρισμα στο χωριό Λίππα. 3 μ.μ. γεύμα στη Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ρωμανού. 7 μ.μ. μουσικοχορευτική εκδήλωση στις πηγές του Αχέροντα, στο Σιστρούνι με τη συμμετοχή της ηπειρώτκης κομπανίας «Λαλητάδες» και χορευτικών των συλλόγων και των Αδελφοτήτων της περιοχής.

- Σάββατο 30/7. 9 π.μ. - 12 μ.μ. πεζοπορία και κολύμπι από το Πολυστάφυλλο στις Πύλες του Άδη με οδηγό τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Θεσπρωτικού. 1 - 3 μ.μ. Λίμνη Ζηρού, ενημέρωση για την περιβαλλοντική κατάσταση της λίμνης, συζήτηση αποτίμησης του τετραημέρου και ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.
 
Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεργάζονται φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ομοσπονδίες και Αδελφότητες, πολιτιστικοί σύλλογοι και περιβαλλοντικές κινήσεις.Η υλικοτεχνική υποδομή και η τεχνογνωσία της διοργάνωσης των εκδηλώσεων αποτελεί προσφορά της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Άπειρος» / Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού.
 
 Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, χωρίς εισιτήριο.Με τις «Ηπειρωτικές Όχθες» συνταξιδεύει η ελεύθερη περιοδεύουσα Πανηπειρωτική Κατασκήνωση που στήνεται κάθε βράδυ στο χώρο των εκδηλώσεων προσκαλώντας ιδιαίτερα τους νέους μας που θέλουν να ανακαλύψουν την απαράμιλλη ομορφιά της Ηπείρου με τον πιο όμορφο τρόπο.
 
Για δηλώσεις συμμετοχής στα μέσα κοινής μετακίνησης, για πληροφορίες για τα σημεία συνάντησης και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Έφορο Πολιτισμού της Π.Σ.Ε. Αλέξανδρο Λαμπρίδη στο 6973342113 και τον Έφορο Νεολαίας Νίκο Ζέκη στο 6974 123992.


 epirusgate.blogspot.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: