Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Συμβολικός αποκλεισμός του λιμανιού Ηγουμενίτσας για το Νοσοκομείο Φιλιατών.




Στο συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας προχώρησαν το πρωί οι κάτοικοι και οι φορείς των Φιλιατών με επικεφαλής τον δήμαρχο Μηνά Παπά και τους Δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη επικείμενη συγχώνευση του Νοσοκομείου Φιλιατών με άλλο μεγαλύτερο της Περιφέρειας Ηπείρου. Παράλληλα, ο Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Θεσπρωτίας εκφράζει την έντονη ανησυχία του καθώς δεν υπάρχει καμία αναφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Φιλιατών στο τελικό σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ. Για το θέμα μιλά ο Κώστας Λευτεριώτης, μέλος του Συλλόγου.

Ο δήμαρχος Φιλιατών ανέφερε πως εάν οι κινητοποιήσεις δεν αντιστρέψουν την κατάσταση, τότε ο ίδιος και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.
Κλειστές σε ένδειξη διαμαρτυρίας είναι από το πρωί και οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Φιλιατών, ενώ σε έκτακτη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας υπέρ της αυτοτελούς λειτουργίας του Νοσοκομείου Φιλιατών.

Εντωμεταξύ, ο Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Θεσπρωτίας απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας σε όλους τους αρμόδιους φορείς ζητώντας τη διαβεβαίωση ότι η μονάδα -μοναδική στην περιοχή και αναγκαία για την επιβίωση των 35 νεφροπαθών της περιοχής αλλά και πολλών ξένων και Ελλήνων επισκεπτών- θα συνεχίσει να υπάρχει ως έχει.

Ο Σύλλογος στην ανοιχτή επιστολή του προς τους: Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Βουλευτή, δημάρχους του νομού και τοπικά στελέχη πολιτικών κομμάτων αλλά και σε κάθε άλλο συλλογικό φορέα εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον των νεφροπαθών της περιοχής.

«Δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για την Μονάδα του νοσοκομείου των Φιλιατών. Από την στιγμή που δεν αναφέρεται είμαστε στον αέρα δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι», αναφέρει ο κ Λευτεριώτης.

Σύλλογος ζητάει μια απάντηση για το αν η μη αναφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ήταν τυπογραφικό λάθος ή απροσεξία υπαλλήλου ή συγκεκριμένη επιλογή. «Ζητάμε μια απάντηση από κάποιον πολιτικό παράγοντα να μας διαβεβαιώσει ότι δεν τίθεται πρόβλημα και ότι το Νοσοκομείο θα υφίστανται ως έχει» τονίζει ο κ.Λευτεριώτης.

Η μονάδα εκτός από τους 35 νεφροπαθείς της περιοχής εξυπηρετεί και μεγάλο αριθμό φιλοξενούμενων Ελλήνων και ξένων ασθενών. Όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου αλλά και το ίδιο το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου τονίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς η μονάδα του νοσοκομείου είναι η μοναδική στην περιοχή, ενώ παράλληλα η κοντινότερη μονάδα είναι στα Γιάννενα και είναι πλήρης. 

«Καλό θα ήταν να μην υποβαθμίζεται από το Υπουργείο το Νοσοκομείο του οποίου το επίπεδο των παροχών και υπηρεσιών είναι υψηλό» υπογραμμίζει ο κ.Λευτεριώτης. «Δεν μπορούμε να σκεφτούμε άλλη εναλλακτική γιατί είναι προβληματική, η ύπαρξη του Νοσοκομείου αφορά το μέλλον, την ζωή και την επιβίωση των νεφροπαθών της περιοχής».

Σύμφωνα με τον κ.Λευτεριώτη ο Σύλλογος δεν έχει λάβει απάντηση και βρίσκεται σε συνεχή αναμονή ενώ αν δεν γίνει τίποτα θα προχωρήσει σε πιο δυναμικές κινήσεις.


Μας το έστειλε αναγνώστης δίχως να γνωρίζουμε την προέλευσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: