Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Αν είναι δυνατόν. Ζούμε στην εποχή που ο Γραμματέας της ΝΔ, ο Παπαμιμίκος, νουθετεί για ανεργία και αξιοκρατία στο Δημόσιο. Σίγουρα, το να ακούς τον Παπαμιμίκο να μιλάει για την ανεργία και για το Δημόσιο τομέα, σίγουρα συγκαταλέγεται στους σπουδαίους λόγους χορήγησης επιδόματος βαρέων και ανθιυγεινών.


Το επίδομα ανεργίας αλλά τις απολύσεις στον χώρο του δημοσίου κλήθηκε να απαντήσει ο Γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.[parapolitika]


Σε σύνέντευξή του παραχώρησε χθες αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας στην χώρα και ιδιαίτερα στους νέους αλλά και σε μία διαφορετική κουλτούρα με την οποία έφθασε ο καιρός να μάθει η χώρα μας να ζει... "Είναι σημαντικό ότι έχουν ήδη ξεκινήσει να τρέχουν προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης, προκειμένου οι νέοι άνθρωποι να μην πηγαίνουν απλά στα ΑΤΜ να λαμβάνουν το βοήθημα και να κάθονται σπίτι τους. Θεωρώ, πως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε το επίδομα ανεργίας να γίνει επίδομα απασχόλησης. Μόνο έτσι θα κρατηθούν οι άνθρωποι στην αγορά εργασίας και θα συνεχίσουν να αποκτούν νέες δεξιότητες", τόνισε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του κόμματος.

Ακόμη στη συζήτηση αναφέρθηκαν και στο μεγάλο ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο το οποίο μάλιστα ο κύριος Παπαμιμίκος χαρακτήρισε ζήτημα-ταμπού για πολλά χρόνια μάλιστα. Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε: "Ήταν ταμπού. Τόσο ισχυρό, που κρατούσε στις θέσεις τους ακόμη και κατηγορούμενους για σοβαρά αδικήματα. Αυτά, όμως, τελειώνουν. Και παρά τις αντιδράσεις μπαίνουμε σ' ένα καθεστώς συνεχούς αξιολόγησης τόσο των δομών, όσο και του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου. Όποιος έχει τα προσόντα, όποιος κάνει τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Όχι όμως να επιβραβεύουμε επίορκους και αργόμισθους. Αυτό δεν γίνεται. Είναι πρόκληση σε μια κοινωνία που δεν αντέχει άλλο".


Σχολιασμός: Το να ακούς τον Παπαμιμίκο να μιλάει για την ανεργία και για το Δημόσιο τομέα, σίγουρα συγκαταλέγεται στους σπουδαίους λόγους χορήγησης επιδόματος βαρέων και ανθιυγεινών. Το να ακούς επίσης τον Παπαμιμίκο να μιλά για αλλαγή κουλτούρας, όταν μαζί με τον Διόσκουρό του Νίκο Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν γνήσια τέκνα του κομματικού σωλήνα, όπου η μόνη τους προσοδοφόρα δουλειά είναι η πολιτική και το κόμμα, σε κάνει να κλείσεις εισιτήρια χωρίς επιστροφή, μεταναστεύοντας μια για πάντα απ' αυτή τη χώρα.

Επειδή ίσως δεν αργεί η κάθοδός του στην κεντρική πολιτική (απο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ γραμματέας της Κ.Ε. στη ΝΔ στο άψε σβήσε), πρέπει να αναλογιστούμε ότι το νεαρό της ηλικίας δεν φέρνει απαραίτητα και τις φρέσκιες ιδέες, ειδικά από ανθρώπους που ζουν μονίμως σε προστατευμένο περιβάλλον. Πώς άραγε οι Παπαμιμίκοι θα διαχειριστούν την κρίση, όταν πολύ απλά δεν την υφίστανται; Βλέποντας ένας νέος άνθρωπος, απολιτιίκ ή πολιτικοποιημένος, αλλά μπαφιασμένος από τα κόμματα, τον Παπαμιμίκο να του μιλά για ανεργία και για αξιοκρατία στο Δημόσιο, υπάρχει περίπτωση να εμπλακεί στην πολιτική; Ούτε με μολότωφ..


Δεν υπάρχουν σχόλια: