Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Στην εποχή της μπεκάτσας. Η έκρηξη βίας είτε πρόκειται για προβοκάτσια, είτε για επανενεργοποίηση του αντάρτικου πόλης ευνοεί τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. 

Καλάσνικοφ

Δεν είναι δα και λίγο να νιώθει κανείς σαν μπεκάτσα, την περίοδο της κυνηγετικής περιόδου. Η δράση φέρνει αντίδραση.


Και οι τελευταίες κυβερνήσεις, του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου και του Αντώνη Σαμαρά έχουν πράξει χονδρικά τα εξής: Έχουν ξεπουλήσει την Ελλάδα και έχουν εφαρμόσει στην πράξη το πολιτικό σχέδιο της εξόντωσης του ελληνικού λαού. Οι τρεις τελευταίοι πρωθυπουργοί, δεν λειτούργησαν μόνοι τους προς την κατεύθυνση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας και της φτωχοποίησης των Ελλήνων. Ως πολιτικοί βραχίονες του κατεστημένου είχαν την υποστήριξη της ντόπιας επιχειρηματικής ελίτ, των δανειστών, του διεθνούς τραπεζικού συστήματος και της εγχώριας τραπεζοκρατίας και βέβαια της μιντιοκρατίας.


Τα τελευταία «τρομοκρατικά» χτυπήματα έχουν θορυβήσει το κατεστημένο, αν δεν πρόκειται … για καραμπινάτη προβοκάτσια, που έχει ως μοναδικό στόχο να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, την στιγμή που η κυβέρνηση παραιτείται από κάθε δικαίωμα ασυλίας κρατικής περιουσίας έναντι των δανειστών. Και ας μην ισχυριστεί κανείς ότι δεν συμβαίνουν αυτά, διότι υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα, όπως εκείνο της Ιταλίας, όταν υλοποιήθηκε το σχέδιο της «Στρατηγικής της Έντασης» από την ιταλική ακροδεξιά και τις μυστικές υπηρεσίες με πραγματικό στόχο την Αριστερά και την ενοχοποίησή της. Δεν έχουν διδαχθεί ακόμη οι «προφέσορες» των κομματικών επιτελείων της τρικομματικής κυβέρνησης ή οι διαμορφωτές (έστω και αν είναι παντελώς αμόρφωτοι) της κοινής γνώμης, ότι σε όποια φάση της ιστορίας διαπιστώνεται άνοδος της Αριστεράς ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί του παρακράτους, τα παράλληλα συστήματα για να ανακόψουν την πορεία της προς την εξουσία; Ιστορικά, εντολείς είναι τα κατεστημένα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Τώρα το ντόπιο κατεστημένο ανησυχεί. Είπαμε, δεν είναι λίγο να νιώθεις σαν μπεκάτσα μεσούσης της κυνηγετικής περιόδου. Τα γκαζάκια στο σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου, οι εμπρηστικοί μηχανισμοί σε σπίτια δημοσιογράφων και βόμβες μολότοφ στο σπίτι του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου προκάλεσαν ανησυχία. Η επίθεση με καλάσνικοφ, όμως, στο συγκρότημα της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού και στο γραφείο του πρωθυπουργού, δείχνει υψηλό επιχειρησιακό σχεδιασμό από την πλευρά των δραστών και διασύνδεση με το παρελθόν του εγχώριου αντάρτικου πόλης, όπως λένε πρόσωπα που έχουν ασχοληθεί, από θέσεις ευθύνης, με την υπόθεση της δράσης των ενόπλων οργανώσεων. Το ερώτημα είναι με ποιο; Ήδη το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δίνει τις ... συντεταγμένες: Σέχτα Επαναστατών, Νίκος Μαζιώτης, Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς και περιφερειακές οργανώσεις, ΟΠΛΑ ή "Κόκκινη Γραμμή"; 

Ας μην ξεχνά κανείς ότι οι ένοπλες οργανώσεις, οι οποίες έδρασαν μετά την εξάρθρωση της πάλαι ποτέ κραταιάς οργάνωσης της μεταπολιτευτικής περιόδου, της 17 Νοέμβρη, δέχτηκαν καίρια πλήγματα τα τελευταία χρόνια από τις διωκτικές αρχές. Ο "χώρος" έμεινε ανενεργός για αυτόν τον λόγο, αλλά και διότι, όπως φαίνεται, περίμενε τις εξελίξεις. Όμως, οι πάντες θα συμφωνήσουν, ότι το αντάρτικο πόλης είναι κομμάτι της ιστορίας αυτού του τόπου και της πολιτικής του παράδοσης. Αναπτύχθηκε όταν η χώρα ήταν προτεκτοράτο, λογικά θα αναπτυχθεί και τώρα που έγινε αποικία. Το μοναδικό ερώτημα ήταν το "πότε;", ο ακριβής χρόνος ή κατάλληλη συγκυρία.

Η κυβέρνηση συνειδητά ή ασυνείδητα άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Αν δεν πρόκειται για απανωτές προβοκάτσιες, τότε σίγουρα η κυβέρνηση με λάθος χειρισμούς πυροδοτεί μια κατάσταση επικίνδυνη για την ελληνική κοινωνία, η οποία ήδη βράζει από οργή εξαιτίας των εξοντωτικών πολιτικών που εφαρμόζει ο Αντώνης Σαμαράς και η παρέα του. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο η κυβέρνηση βολεύεται: Η κοινή γνώμη αποπροσανατολίζεται.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη επέλεξε να διαλύσει την κατάληψη της βίλας Αμαλίας. Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση σε μία άλλη κατάληψη, στην Κυψέλη στην «Λέλας Καραγιάννη». Ο ΣΥΡΙΖΑ (λόγω απειρίας;) « τσίμπησε» και διευκόλυνε τη μεταβολή της ατζέντας από τα καυτά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον του ελληνικού λαού, σε επί μέρους, όπως αυτά των καταλήψεων δημόσιων χώρων. 

Τι κι αν ψηφιζόταν το φορολογικό. Τα μιντιακά εξαπτέρυγα της κυβέρνησης έδειχναν … τρομοκρατημένα. Αναπόφευκτα, αφού η δράση φέρνει αντίδραση, οι επιθέσεις αναρχικών ομάδων σε δημοσιογράφους και πολιτικούς στόχους ήταν αναπόφευκτη. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το γνώριζαν από πριν. Στο Μέγαρο Μαξίμου και στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη πόνταραν με βεβαιότητα στα απανωτά αυτογκόλ που θα δεχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, την στιγμή που για λόγους μελλοντικού κυβερνητισμού παλεύει να ενσωματώσει στην εκλογική του βάση τη λεγόμενη μεσαία τάξη και τους Κεντρώους ψηφοφόρους.

Τα αυτογκόλ διαδέχτηκαν οι επιθέσεις με γκαζάκια και μολότωφ (αναμενόμενες αν δεν είναι προβοκάτσια) και ο στόχος υπήρξε εμφανής: Να εκτεθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και να δικαιωθεί η βλακώδης θεωρία των δύο άκρων και της δήθεν διασύνδεσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με εξτρεμιστές και πυρήνες ακροαριστερής ή αναρχικής βίας. Όμως, αυτοί οι σχεδιασμοί πρέπει να είναι προσεκτικοί ακόμη και από τους προφέσορες του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι θεωρούν ότι με επικοινωνιακά κολπάκια θα διατηρήσουν το πολιτικό πτώμα της συγκυβέρνησης στην εξουσία. Διότι, μπορεί ένα σχέδιο επικοινωνιακά να αποδώσει, αλλά τι θα συμβεί αν ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως για το κατεστημένο και τους πυλώνες του;

Λοιπόν, η δράση των ενόπλων οργανώσεων, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να εξαντλείται ως θέμα από τις δηλώσεις ενός κυβερνητικού εκπροσώπου, όπως ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος νομίζει ακόμη ότι εκτελεί χρέη βοηθού της Ρούλας Κορομηλά στο παλιό τηλεοπτικό show bravissimo. Η Νέα Δημοκρατία, ο χώρος της Δεξιάς, έχει μια παραδοσιακή ροπή προς την μπουρδολογία και την συνωμοσιολογία. Πριν από πολλά χρόνια κύκλοι της Δεξιάς κατηγορούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ (το πραγματικό ΠΑΣΟΚ, όχι το κομματίδιο του Βενιζέλου), ότι βρίσκονται πίσω από τη δράση της 17 Νοέμβρη. Μπούρδες. Τώρα «βλέπουν» τον ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από τις πράξεις βίας. Αστειότητες και γελοιότητες.

Το Periodista δεν βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα. Ας δούμε πρώτα αν θα σταλεί προκήρυξη για το «χτύπημα» και τι θα λέει και θα τα πούμε όλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: