Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Προσφορές από συλλόγους, εταιρίες κ.α. «Πυκνώνει» σ’ όλη την Ήπειρο το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης


ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Τη χρειαζόμαστε τη βοήθεια…


Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, όπου αυξάνει διαρκώς ο αριθμός εκείνων των οικογενειών που στερούνται πια ακόμη και τα πλέον αναγκαία προς το ζην αγαθά, «φουντώνει» στην Ήπειρο το κύμα κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.
Φορείς όπως πολιτιστικοί σύλλογοι, μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες, ομογενειακές οργανώσεις και φυσικά μεμονωμένοι πολίτες προσφέρουν ό,τι και όσα μπορούν, προκειμένου να συμβάλλουν κι αυτοί στο να ανακουφιστούν εκείνοι οι οποίοι δεν μπορούν στις μέρες μας να καλύψουν ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Στην Ήπειρο έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετό καιρό ένα συμπαγές δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, με πρωτοστάτη και συντονιστή την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, που με την φτώχεια η οποία πλήττει την περιοχή μας έχει βρει… πεδίο δόξης λαμπρό! Έτσι, εδώ και δύο περίπου μήνες συλλέγει τρόφιμα, είδη ρουχισμού, υγιεινής, χαρτικά κ.α., τα οποία προωθεί σε κοινωφελείς φορείς όπως γηροκομεία και ενοριακά συσσίτια, για την ενίσχυση άπορων οικογενειών. 

Η έκκληση Καχριμάνη
Χαρακτηριστική των αυξημένων απαιτήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης που υπάρχουν στην Ήπειρο είναι η χθεσινή δήλωση του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, με αφορμή μία ακόμη «φουρνιά» προσφορών που δέχθηκε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας από τοπικούς φορείς και εταιρίες. «Τη χρειαζόμαστε τη βοήθεια σε όλη την Ήπειρο. Υπάρχουν συνάνθρωποι που έχουν ανάγκη από τρόφιμα μεγάλης διαρκείας αλλά και είδη υγιεινής», τόνισε ο κ. Καχριμάνης, απευθύνοντας δημόσια έκκληση σε όσους πολίτες έχουν τη δυνατότητα, να ενισχύσουν την προσπάθεια με τις προσφορές τους. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, τα είδη που συλλέγει η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας προωθούνται μέσα από τις Ενορίες, τα Γηροκομεία, τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας και τις Μητροπόλεις σε όλη την Ήπειρο. 

Νέα «φουρνιά» χθες
Χθες λοιπόν η Περιφέρεια παρέλαβε έναν σημαντικό όγκο προσφορών από επιχειρήσεις και φορείς της περιοχής μας, που διατέθηκαν άμεσα σε ενοριακά συσσίτια, Γηροκομεία και άλλους οργανισμούς Κοινωνικής Πρόνοιας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία «Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ» προσέφερε πτηνοτροφικά προϊόντα, τα οποία παραδόθηκαν στο Γηροκομείο Ζωσιμαδών, στο Γηροκομείο της Κόνιτσας και στη Μονή Δουραχάνης, ενώ η ομογενειακή οργάνωση ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ πρόσφερε είδη διατροφής, παρουσία του εκπροσώπου της κ. Δεβελέγκα, που δόθηκαν για τις ανάγκες των ενοριακών συσσιτίων Περιβλέπτου, Αγίου Νικολάου Αγοράς και Αγίου Νικολάου Κοπάνων. Είδη πρώτης ανάγκης πρόσφερε και η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου. 

Για το Δήμο Ζαγορίου
Χθες παραδόθηκαν επίσης, παρουσία του Δημάρχου Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, είδη διατροφής, είδη υγιεινής, χαρτικά και είδη ρουχισμού στην Εκκλησιαστική Επιτροπή Α­σπραγγέλων, για την κάλυψη αναγκών απόρων οικογενειών της περιοχής. Τέλος, νέες προσφορές στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας κατέθεσαν ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διχουνίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζίτσας. 

H δράση συνεχίζεται
 Όπως ανακοίνωσε η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας, η δράση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνεχίζεται. Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την πρωτοβουλία μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 26510 - 87129 και 26510 - 87128.

Δεν υπάρχουν σχόλια: