Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Πλημμύρισε το Θεσπρωτικό-Άμεση αντίδραση του Δήμου Ζηρού •


Το Θεσπρωτικό επισκέφτηκε την Παρασκευή 25/1/2013, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Δημήτριος Γιολδάσης με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσαν οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και είχαν ως αποτέλεσμα το νότιο τμήμα της Τ.Κ Κοινότητας Θεσπρωτικού να βυθιστεί στο νερό.

Παρουσία του Αντιδημάρχου Δ.Ε Θεσπρωτικού κ.Αθανασόπουλου Περικλή και του Προέδρου της Κοινότητας Θεσπρωτικού κ. Τσάτσου Πέτρου έδωσε εντολή να κατασκευαστεί αποστραγγιστική τάφρος κατά μήκος της περιφερειακής οδού ώστε τα νερά να διοχετευθούν προς το κεντρικό ποτάμι. Η κατασκευή της τάφρου ξεκίνησε αμέσως με δύο σκαπτικά μηχανήματα και ολοκληρώθηκε σε λίγες ώρες.

Το πρόβλημα στην περιφερειακή οδό είναι ένα παλαιό πρόβλημα που ταλανίζει το Θεσπρωτικό εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα  οι πλημμύρες να είναι συχνές.

Κατά την κατασκευή της οδού δεν κατασκευάστηκαν γέφυρες, με αποτέλεσμα η οδός να συμπεριφέρεται ως φράγμα για τα όμβρια ύδατα του Θεσπρωτικού.

Με την κατασκευή της τάφρου (η οποία θα έπρεπε να είχε γίνει πριν χρόνια από τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές) ,δόθηκε λύση στο μισό κομμάτι της οδού και ο Δήμαρχος Ζηρού έδωσε εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου να κατασκευαστεί τάφρος σε όλο το μήκος της περιφερειακής οδού , σε συνεργασία με την Περιφέρεια που είναι και η καθ’ ύλην υπεύθυνη για τη περιφερειακή οδό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: