Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Έλαμψε το χορευτικό συγκρότημα της ομοσπονδίας «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ» στην «Πίτα του Ηπειρώτη». Ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας!

Έλαμψε το χορευτικό συγκρότημα της ομοσπονδίας «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ» στην «Πίτα του Ηπειρώτη»!

Η πολυετής ηπειρωτική παράδοση και δη βορειοηπειρωτική έλαμψε στην «Πίτα του Ηπειρώτη» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Ήταν πραγματικά ένα πολυθέαμα μουσικής, χορού και παραδοσιακών ενδυμασιών απ' όλα τα μέρη της ενιαίας Ηπείρου.

Σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος απέδειξε πως μπορεί να προσεγγίσει τους νέους και να κάνει πράξη την πολυπόθητη αλληλεγγύη.

Μετά από πρόσκληση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το χορευτικό μας συγκρότημα έλαβε μέρος στην μεγαλύτερη εκδήλωση των αποδήμων Ηπειρωτών. Οι πλουμιστές και χρυσοποίκιλτες στολές της Δερόπολης χάρισαν το άρωμα της βορειοηπειρωτικής περηφάνιας και λεβεντιάς, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Ως ομοσπονδία δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε και να αναδεικνύουμε την παράδοση και τον πολιτισμό μας, στοιχεία αλληλένδετα με την μακραίωνη ιστορία μας.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια αξίζουν ο δραστήριος πρόεδρό της κ. Γιώργος Οικονόμου, ο αξιόλογος αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Κωνής και τα μέλη του Δ.Σ., για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης «Η Πίτα του Ηπειρώτη».
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το χορευτικό μας συγκρότημα για την αξιοπρόσεκτη παρουσία του και τους χοροδιδασκάλους μας, για το θέαμα και τη ζωντάνια που μας χάρισαν, Χρυσάνθη Ντέτσικα, Κωνσταντίνα Βασίλη και Κωνσταντίνο Δούλη.

Θα είμαστε συνεπιβάτες στο τρένο της παράδοσης και συνοδοιπόροι σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, που προβάλλουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και ανυψώνουν το εθνικό μας φρόνιμα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος
Ηλέκτρα Κίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: