Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Κλείνουν τα Κέντρα Υγείας Φιλιππιάδας και Πάργας.



Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι τοπικοί φορείς της περιοχής


Αντιμέτωπη με ένα ακόμη χτύπημα βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, καθώς άμεσος φαντάζει ο κίνδυνος να μπει λουκέτο στα Κέντρα Υγείας Πάργας και Φιλιππιάδας.

 Ενδεχόμενο λουκέτο θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την πιο τουριστική περιοχή της Ηπείρου, δεδομένης και της συνεχούς υποβάθμισης του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Ούτως ή άλλως τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν με πολλά προβλήματα και με ελάχιστο προσωπικό, όμως αποτελούν σημαντικές μονάδες υγείας για τους κατοίκους και δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας.

Το θέμα της αναδιάρθρωσης στη δημόσια υγεία προκύπτει μετά τις τελευταίες απόψεις που διατύπωσε η ειδική ομάδα της τρόικα, η οποία σημειώνει πως παρότι λειτουργούν πολλές μονάδες υγείας στη χώρα, μεγάλο ποσοστό πολιτών καταφεύγει σε ιδιώτη γιατρό.

Στο πλαίσιο αυτό από το Υπουργείο Υγείας εκπονήθηκε πιλοτικό σχέδιο δράσης σε πέντε περιοχές της χώρας (Ήπειρος, Κυκλάδες, Αρκαδία, Λασίθι και Λάρισα) εξετάζοντας το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Έτσι λοιπόν προέκυψαν πληροφορίες για καταργήσεις πρωτοβάθμιων μονάδων, ειδικά σε περιοχές όπου βρίσκονται σε μικρή απόσταση από νοσηλευτικά ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: