Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Δημοσιεύτηκε το σχέδιο της Παιδείας "Αθηνά".-Συγχώνευση των δύο τμημάτων στην Πρέβεζα

Δημοσιεύτηκε το σχέδιο "Αθηνά"-Συγχώνευση των δύο τμημάτων στην Πρέβεζα

Το σχέδιο «Αθηνά» που θα επιφέρει πολλές αλλαγές στον Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας Κων/νος Αρβανιτόπουλος.
Το σχέδιο «Αθηνά» θα αποσταλεί ακολούθως σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και θα τεθεί σε διαβούλευση για 45 ημέρες.


Συνολικά 97 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ συγχωνεύονται ή απορροφώνται (δηλαδή δεν θα δέχονται στο μέλλον εισακτέους), καθώς είχαν χαμηλό βαθμό ενδιαφέροντος ή δεν είχαν καν μόνιμο διδακτικό προσωπικό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι 63 πόλεις που φιλοξενούν πανεπιστήμια μειώνονται στις 51 γεγονός που είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες.
sugxwneysh
Σύμφωνα με το σχέδιο "Αθηνά" στην Πρέβεζα προτείνεται η συγχώνευση των δύο τμημάτων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής , κάτι που έχει προταθεί και από την Γενική Συνέλευση του τμήματος Χρηματοοικονομικής.

Συγκεκριμένα το τμήμα χρηματοοικονομικής συγχωνεύεται με το τμήμα Λογιστικής και μετονομάζεται σε Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με έδρα την πόλη της Πρέβεζας. Παράλληλα, το νέο τμήμα διατηρεί το δυναμικό των 17 μόνιμων καθηγητών του, που θα καλύπτουν πλήρως το ωράριο.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν 85 Σχολές και 533 Τμήματα σε 40 Ιδρύματα(26 Πανεπιστήμια και 14 ΤΕΙ). Σύμφωνα με το σχέδιο Αθηνά τα τμήματα θα μειωθούν σε 386 σε 32 Ιδρύματα(20 Πανεπιστήμια και 12 ΤΕΙ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: