Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Λίστα Λαγκάρντ. Αλήθειες και ψέματα για τον λογαριασμό των 500 εκ. δολαρίων.


Μια ενδιαφέρουσα διάσταση από την "Καθημερινή" για τον περίφημο λογαριασμό των 500 εκατ. ευρώ της λίστας Λαγκάρντ. Επειδή πολλά φίδια έχουν ακουσθεί όλο αυτό το διάστημα δείτε μια προσέγγιση που αναδεικνύει τον πραγματικό ρόλο της κ. Παντελή στην υπόθεση, ο οποίος ήταν απλά αυτός του Internet user.


Σε άρθρο με το τίτλο Οι τρεις δικαιούχοι των 500 εκατ. δολαρίων, αναφέρει.
Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει για τον μεγαλύτερο λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ, ύψους 500 εκατ. δολαρίων, τον οποίο μάλιστα κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν με τη μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου. 

Οπως προκύπτει από πληροφορίες, η εταιρεία CMA που τον κατείχε, αλλά και τα αμοιβαία της κεφάλαια, ήταν γνωστά στους διεθνείς επενδυτές. Μάλιστα, η εταιρεία, που ανήκε στους κ. Σάμπι Μιώνη και Αγγελο Μεταξά, έχει από τον Φεβρουάριο του 2006 –πριν από την υποκλοπή της λίστας Λαγκάρντ από τον Φαλτσιανί– εξαγοραστεί από την ελβετική εισηγμένη τράπεζα EFG International, αφού είχε προηγηθεί έλεγχος από κεντρική τράπεζα της Ελβετίας. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κ. Μαρία Παντελή, η οποία έχει εμφανιστεί ως δικαιούχος του επίμαχου λογαριασμού, αναφέρεται σε αυτόν ως Internet user, μαζί με άλλους τρεις υπαλλήλους της CMA αλλά και της ιρλανδικής εταιρείας CustomhouseGroup. 

Η τελευταία ήταν υπεύθυνη για τις εκδόσεις και τις εξαγορές μεριδίων του αμοιβαίου κεφαλαίου των 500 εκατ. δολαρίων, όπως επίσης και για τη μηνιαία, τριμηνιαία και ετήσια αποτίμηση των αμοιβαίων κεφαλαίων. 
Με βάση αυτό, η αναφορά στην κ. Παντελή ως δικαιούχο του λογαριασμού είτε πρόκειται για ένα λάθος των Αρχών, που δεν είναι εξοικειωμένες με την ορολογία των ελβετικών τραπεζών, είτε πρόκειται για «σύγχυση» που οφείλεται σε άλλους λόγους. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ως δικαιούχοι του λογαριασμού αναφέρονται τρεις εταιρείες και όχι η κ. Παντελή και συγκεκριμένα το CMA Multi-Hedge Ltd, η γαλλική τράπεζα ΒΝP Paribas και η ασφαλιστική εταιρεία Hansard Insurance.


http://www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: