Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

''Η Πίτα του Ηπειρώτη 2013''. Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, ώρα 10.00' πρωινή.




ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15  105 52   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 210 3243281

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ,  ΚΥΡΙΑΚΗ 27-1-2013 ώρα 10.00’

Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν. Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται.
Οι Ηπειρώτες που δημιουργούν με τον ανθό της παράδοσης & της νεολαίας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών, με τις 450 και πλέον οργανώσεις που εκπροσωπούν 700.000 και πλέον Ηπειρώτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, διοργανώνει την ετήσια πανηγυρική της εκδήλωση «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ».
Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα των αποδήμων Ηπειρωτών, η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. 
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι αφιερωμένη στον Πολιτισμό, στην Ηπειρωτική νεολαία και στην Αλληλεγγύη των Ηπειρωτών.
Με τη συμμετοχή ογδόντα   και πλέον ηπειρωτικών  χορευτικών  τμημάτων από όλη την χώρα, με δύο χιλιάδες και πλέον χορευτές  και με τη συμμετοχή  τριάντα Ποντιακών χορευτικών τμημάτων και ποντιακής μουσικής ,  με μια πληθώρα κορυφαίων δεξιοτεχνών της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης καθώς και πολυφωνικών και χορωδιακών σχημάτων,  η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αποτελεί μια τρίωρη γιορτή που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.
Ξεχωριστή η συμμετοχή στην εκδήλωση της Πανποντιακής  Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος  που θα πλημμυρίσει το Σ.Ε.Φ. με ποντιακούς  χορούς και τραγούδια, αναδεικνύοντας τους ακατάλυτους δεσμούς που ενώνουν τον  Πόντο με την Ήπειρο.
Τραγούδια για την αγάπη και την ξενιτιά, την Ιστορία και τον ίδιο τον τόπο, διανθισμένα με ποίηση Ηπειρωτών ποιητών και με προβολή οπτικοακουστικών συνθημάτων, ορίζουν τη δομή μιας πραγματικά πρωτότυπης πολιτιστικής εκδήλωσης.
«Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» φέτος, με τρόπο νέο και εμπνευσμένο, φιλοδοξεί να σταθεί αντάξια στη σημασία μιας τέτοιας Πανηπειρωτικής σύναξης σε τέτοιους, δύσκολους καιρούς. Τώρα που, περισσότερο από άλλοτε, το ίδιο το Ηπειρώτικο αντάμωμα έχει ξεχωριστή σημασία. Τώρα που χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά την αξία της συλλογικής έκφρασης και δημιουργίας, για αυτό  φέτος προσδοκούμε ότι  η συμμετοχή των συμπατριωτών μας και των φίλων της Ηπείρου θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.



Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: