Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου

Ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός νέου τουριστικού προϊόντος υψηλής ποιότητας που θα αναδείξει τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής αλλά και θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών, πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου και υπηρεσιακοί παράγοντες σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.
Όπως επισήμανε ο κ. Ιωάννου στη συνάντηση κατατέθηκε στην αρμόδια υπουργό η πρόταση για τη δημιουργία μιας επώνυμης διαδρομής στα θέατρα της Ηπείρου, στοχεύοντας στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου επισκεπτών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, πρόταση την οποία είχαν παρουσιάσει τα μέλη του διαζώματος στα τέλη Νοεμβρίου κατά την επίσκεψή τους στην Πρέβεζα.
«Τόσο η κα Κεφαλογιάννη όσο και η κα Μενδώνη είδαν τη συγκεκριμένη πρόταση ιδιαίτερα θετικά, το να γίνει δηλαδή για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου και η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος θα δώσει το έναυσμα να υλοποιηθούν παρόμοιες προτάσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και προς όμορα κράτη της Ιταλίας και της Αλβανίας» τόνισε σε δηλώσεις του στο atpreveza.gr ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας σημειώνοντας πως στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας αποφασίστηκε να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Ηπείρου.

kasswph

«Θεωρώ πως το αγκάλιασμα και από τα δύο Υπουργεία, που ήταν το προαπαιτούμενο όπως είχαμε πει, με τόση θέρμη είναι πολύ σημαντικό για εμάς και μάλιστα η κα Κεφαλογιάννη επισήμανε πως θα το προωθήσει δυναμικά και η ίδια στο εξωτερικό» είπε ο κ. Ιωάννου σημειώνοντας πως καλώς εχόντων των πραγμάτων η ομάδα εργασίας που έχει οριστεί (στην οποία θα συμμετάσχουν και από ένα άτομο από τα δύο Υπουργεία) θα έχει ολοκληρώσει την πρόταση μέχρι το τέλος του χρόνου.
Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την πρόταση που είχε παρουσιαστεί στην Πρέβεζα από τα μέλη του «Διαζώματος», θα επιχειρηθεί η συστηματική και με σύγχρονους όρους marketing προώθηση της Ηπείρου ως προορισμού με βάση τις σπουδαίες αρχαιότητες που υπάρχουν στον τόπο και με θεματικό άξονα αναφοράς τα αρχαία θέατρα της Νικόπολης, της Κασσώπης, της Γιτάνης, της Δωδώνης και της Αμβρακίας, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα νέο τουριστικό προϊόν με χαρακτηριστικά αειφορίας.
Το σωματείο «Διάζωμα», θα συμβάλλει, σε στενή συνεργασία με τις Εφορίες Αρχαιοτήτων, στον καθορισμό και την πιστοποίηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών αυτού του προϊόντος, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στα υψηλά κριτήρια των επισκεπτών που θα το επιλέξουν.
Το προϊόν αυτό θα περιέχει οργανωμένες εκδρομές, επιμελημένες ως την τελευταία λεπτομέρεια και θα υλοποιηθεί με τη συμβολή τουριστικών γραφείων που θα αναλάβουν την προώθηση του προϊόντος και ουσιαστικά θα πρόκειται για μια διαδρομή ιδιαίτερα ποιοτική και ενδιαφέρουσα, η οποία θα συνιστά μια πολύ ελκυστική εμπειρία για τον επισκέπτη.


www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: