Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού πάει σχολείο.


Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων πυροδότησε φέτος επισκέψεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε σχολεία της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού. Μια πρώτη γνωριμία έγινε με το Γυμνάσιο Φιλοθέης... ...και η προσπάθεια θα συνεχιστεί οργανωμένα με περισσότερα σχολεία της περιοχής σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των Περιβαλλοντικών Ομάδων. 

Φέτος το μοτίβο για την ενημερωτική καμπάνια της Ημέρας των Υγροτόπων ήταν «Υγρότοποι-Αναψυχή-Οικοτουρισμός: μια ανάσα καθαρού αέρα» και στοχεύει στην επανασύνδεση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, στην υγεία των Υγροτόπων και την υψηλή ποιότητα αξιών που προσφέρουν στους πολίτες.

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού στηρίζει την προσπάθεια της Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και συνδράμει σε αυτή με το υλικό και το προσωπικό του.


 Τραυματισμένη Χηνόπαπια στο Εθνικό Πάρκο
Αυτή τη φορά η καθιερωμένη φύλαξη του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού έφερε στο φως μια τραυματισμένη Βαρβάρα (Tadorna tadorna). Η περήφανη χηνόπαπια απεστάλη στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, αφότου της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 
Παρά το γεγονός ότι η Βαρβάρα ήταν σοβαρά τραυματισμένη στη φτερούγα με αποτέλεσμα την αδυναμία πτήσης, ο φορέας διαχείρισης Αμβρακικού εύχεται τη γρήγορη επανένταξή της στο φυσικό βιότοπο, στους Υγρότοπους του Αμβρακικού.
www.aetostz.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: