Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Τα ναρκωτικά ''πνίγουν'' την Ήπειρο.



Καμπανάκι κινδύνου για την ραγδαία αύξηση χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών στην Ήπειρο «χτυπούν» τα τελευταία απανωτά περιστατικά, που έχουν αναστατώσει την κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τους γονείς. Όπως φαίνεται, η περιοχή μας δεν έχει καταστεί μόνο «σταυροδρόμι» διακίνησης ναρκωτικών ή και κόμβος ακόμη, αλλά πλέον έχει γίνει κέντρο χρήσης σκληρών ναρκωτικών, που φθάνουν σωρηδόν και με κάθε τρόπο από τις πιάτσες κυρίως της Αθήνας! 

Τα συνεχή περιστατικά που καταγράφει το Αστυνομικό Δελτίο Ηπείρου δείχνουν με τον πλέον προφανή τρόπο, ότι ουσίες όπως το χασίς, που θεωρούνται μαλακές, πλέον είναι. συνηθισμένες στην περιοχή μας και μπορεί κανείς πολύ εύκολα να τις βρει παντού! 
Δυστυχώς όμως μπορεί πλέον κάποιος να βρει αρκετά εύκολα ακόμη και «σκληρά» ναρκωτικά, δηλαδή ηρωίνη, κοκαΐνη κ.α., όχι μόνο στα κακόφημα μέρη, αλλά παντού, ακόμη και έξω από σχολεία ή χώρους υπεράνω υποψίας! «Μας «πνίγουν» τα ναρκωτικά! Η Ήπειρος έχει μεταλλαχθεί σε κάτι που κανείς δεν μπορούσε πριν λίγα χρόνια να φανταστεί! Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;» διερωτώνται γονείς, που ζητούν από την Πολιτεία να στραφεί στο πρόβλημα. 

Με το ΚΤΕΛ!
Το τελευταίο περιστατικό, με τη σύλληψη μιας 39χρονης Βουλγάρας που κατείχε σχεδόν 4 κιλά χασίς και 237 γραμμάρια ηρωίνης, είναι ξεχωριστό γιατί δείχνει, ότι η μεταφορά των ναρκωτικών γίνεται με κάθε τρόπο, ακόμη και με το. ΚΤΕΛ! 
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., χθες τα ξημερώματα συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, μία 39χρονη Βουλγάρα για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητείται ο αλλοδαπός συνεργός της. 
Από καιρό υπήρχε η πληροφορία στη Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών από την Αθήνα στα Γιάννινα. 
Έτσι, ένας αστυνομικός του Τμήματος προσποιήθηκε τον αγοραστή και έδωσε ραντεβού με τους δυο δράστες για την παραλαβή των ναρκωτικών. 
Όταν αυτοί έφθασαν, σαν να μην. τρέχει τίποτε, με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κουβαλώντας τα ναρκωτικά (!), άμεσα κατευθύνθηκαν στο σημείο συνάντησης, όπου και παρέδωσαν τις ουσίες στον αστυνομικό- αγοραστή. 
Εκείνη την στιγμή επενέβησαν οι συνάδελφοί του και συνέλαβαν τη Βουλγάρα ενώ ο συνεργός της διέφυγε και αναζητείται. 

Για 11.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο υποψήφιος αγοραστής θα έδινε 11.000 ευρώ για την αγορά 4 κιλών κάνναβης και 250 γραμμαρίων ηρωίνης, τα οποία θα μετέφερε μέλος του κυκλώματος. Μαζί με τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
. Στο μεταξύ, στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθη ένας Έλληνας 28 ετών, γιατί αφαίρεσε από 39χρονη Ελληνίδα το πορτοφόλι της, που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά έγγραφα καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία 1 νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 0,5 γραμμαρίων. 

Νεαροί Έλληνες.
Οι δυο παραπάνω περιπτώσεις ανακοινώθηκαν μόλις χθες, δεν είναι όμως οι μοναδικές που απασχολούν την κοινωνία της Ηπείρου τις τελευταίες ημέρες. Δυστυχώς, η μάστιγα των ναρκωτικών εξαπλώνεται ραγδαία και μάλιστα τελευταία όλο και περισσότεροι Έλληνες και δη νεαροί συλλαμβάνονται, είτε για χρήση, είτε για εμπορία. 
Ειδικά σε ό,τι αφορά τα λεγόμενα «σκληρά» ναρκωτικά, η αύξηση της χρήσης έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό, τόσο στην ΕΛ.ΑΣ., όσο και στους πολίτες της Ηπείρου, που βλέπουν ότι η περιοχή μας πλέον έχει γίνει κέντρο εμπορίας και χρήσης παράνομων ουσιών. 
Πολλοί είναι αυτοί που ρωτούν, «πόσο επηρεάζει η κρίση σε όλα αυτά;». 
Όπως σημειώνουν ειδικοί, σίγουρα επηρεάζει η οικονομική κρίση στην ραγδαία αύξηση της διακίνησης, της εμπορίας και της χρήσης ναρκωτικών, αλλά το φαινόμενο αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά στην πολύ άσχημη περίοδο που περνά η χώρα μας. 
«Πάντα απασχολούσαν την κοινωνία περιπτώσεις ναρκωτικών, όμως τώρα λόγω και της γενικότερης κατάρρευσης των πάντων, οι επιτήδειοι βρίσκουν χώρο και κινούνται» λένε συμπολίτες. 

Ένα κάθε ημέρα!
Για να γίνει ευκολότερα αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος από την αυξανόμενη χρήση και εμπορία ναρκωτικών στην Ήπειρο, αρκεί να θυμίσουμε, ότι από την Δευτέρα έως και χθες, δηλαδή σε διάστημα μόλις 5 ημερών, το Αστυνομικό Δελτίο κατέγραψε -μαζί με τα δυο που αναφέρονται πιο πάνω- συνολικά 6 περιστατικά, δηλαδή σχεδόν ένα κάθε ημέρα! Αναλυτικότερα:  
. Στο Κουτσελιό συνελήφθησαν δυο Αλβανοί και ένας Έλληνας, γιατί κατείχαν 127,1 γραμμάρια ηρωίνης. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του Έλληνα βρέθηκαν και 39,2 γραμμάρια χασίς. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε χθες, οι δράστες είχαν κρύψει σε αγροτική περιοχή και 128 γραμμάρια ηρωίνης που βρέθηκε και κατασχέθηκε. 
. Στα Γιάννινα συνελήφθησαν δυο Έλληνες, γιατί στο αυτοκίνητό τους είχαν 56,6 γραμμάρια χασίς. 
. Στα Γιάννινα συνελήφθησαν τρεις Έλληνες για κατοχή 4,3 γραμμαρίων χασίς, ενώ μετά από έρευνα στο σπίτι του ενός βρέθηκε μια συσκευασία με 47,6 γραμμάρια χασίς. 
. Στην Ηγουμενίτσα συνελήφθη ένας 36χρονος Έλληνας γιατί κατείχε 288,3 γραμμάρια χασίς.
Ακόμη, να σημειωθεί, ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου έχουν απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο πολλά περιστατικά ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων:
. Στην Άρτα ένας 28χρονος Έλληνας συνελήφθη με 8,64 γραμμάρια ηρωίνης.
. Στην Αθήνα από αστυνομικούς της Δίωξης Ιωαννίνων συνελήφθησαν δυο Αλβανοί με 23 κιλά χασίς.
. Στην Πρέβεζα συνελήφθησαν δυο άτομα με 8 ναρκωτικά χάπια και 176,6 γραμμάρια μεθαδόνης. 

Είναι βέβαιο, ότι όσο η Πολιτεία συνεχίζει να αδιαφορεί για την επικίνδυνη αύξηση της χρήσης και της εμπορίας ναρκωτικών, τα περιστατικά θα πολλαπλασιάζονται. 
Δυστυχώς, η απόφασή της να κάνει περικοπές από παντού, ακόμη και από τις μονάδες που καθημερινά ασχολούνται με την πρόληψη κατά των ναρκωτικών, όπως το ΚΕΘΕΑ, είναι πέρα για πέρα άστοχη. 
Αν δεν «χτυπηθούν» καίρια τα κυκλώματα που φέρνουν χασίς ή διάφορες ουσίες, τότε κάθε άλλη προσπάθεια δεν θα έχει αποτέλεσμα, αφού η μάστιγα των ναρκωτικών είναι σαν την. Λερναία Ύδρα. Γι' αυτό χρειάζεται άμεσο χτύπημα στη ρίζα της!

ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: