Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Πρόσβαση στην υγεία και την προληπτική ιατρική απέκτησαν πρόσφατα οι γέροι χωριών του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.



Το δικαίωμα στην υγεία και την προληπτική ιατρική απέκτησαν πρόσφατα οι υπέργηροι, κυρίως, κάτοικοι των κοινοτήτων Πλατανούσας, Μονολιθίου και Δαφνωτής του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Ιωαννίνων.


Για πρώτη φορά συνεργείο του Κέντρου Υγείας Πραμάντων μετέβη την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, στην Πλατανούσα και πραγματοποίησε αιμοληψία και επιτόπιες εξετάσεις αίματος σε κατοίκους οι οποίοι εξαιτίας της μεγάλης ηλικίας δεν μπορούν να μετακινηθούν, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες που η κατάσταση επιδεινώνεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή.

Η παροχή ιατρικών υπηρεσιών προς τους κατοίκους θα επαναλαμβάνονται στο εξής σε μηνιαία διαστήματα, η ημερομηνία των οποίων θα ανακοινώνεται εγκαίρως ώστε να προετοιμάζονται οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι δεν μπορούν να υπερβαίνουν τους τριάκοντα (30) κάθε φορά, αφού αυτή είναι η δυνατότητα εξυπηρέτησης του συνεργείου. 

Η πραγματοποίηση της επιτόπιας διευκόλυνσης των κατοίκων των τριών χωριών υπήρξε προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων κ. Γιάννη Σεντελέ, η οποία έγινε πράξη χάρη στις συντονισμένες προσπάθειές του με το διοικητή του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων και το διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πραμάντων κ. Κ. Μπατσή. Σημαντική ήταν και η συμβολή του αντιδημάρχου κ. Ν. Βαϊτση, του δημοτικού συμβούλου κ. Δ. Τσιλογιάννη και του προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Κ. Νταλίτσα.

Η ενέργειά τους για την επιτόπια εξέταση ήρθε να τονώσει το ηθικό των μόνιμων κατοίκων, οι οποίοι είδαν για πρώτη φορά να φτάνουν σ΄αυτούς υπηρεσίες που μέχρι τώρα απλόχερα απολάμβαναν άλλοι, ενώ οι ίδιοι στερούνταν λόγω ηλικίας, έλλειψης μεταφορικών μέσων και δύσκολων καιρικών καταστάσεων. Ή έπρεπε να ταλαιπωρηθούν μετακινούμενοι κάτω από αντίξοες σωματικές και φυσικές συνθήκες προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας 

Συγχαρητήρια σε όλους, πρωτίστως δε στον αεικίνητο δήμαρχο κ. Γ. Σεντελέ, συνεπή στις δεσμεύσεις του, για το αμέριστο ενδιαφέρον τους προς τους δοκιμαζόμενους συνδημότες τους των ακριτικών χωριών Πλατανούσας, Μονολιθίου και Δαφνωτής.


Του Κώστα Μπατσή

Δεν υπάρχουν σχόλια: