Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

''Πολύ υψηλός ο...κατώτατος μισθός στην Ελλάδα'' λέει η Μέρκελ.


'
'Η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της'' λένε οι Γερμανοί φιλελεύθεροι-''συνεταίροι'' της Μέρκελ, ενώ ο Μόντι δηλώνει απογοητευμένος από την Ελλάδα.


O γενικός γραμματέας των Γερμανών Φιλελευθέρων, Πάτρικ Ντέρινγκ καλεί την Ελλάδα να εντείνει τις προσπάθειες της στο πεδίο των περικοπών.

Στην Osnabrücker Zeitung υποστήριξε ότι θα πρέπει να μειωθεί ο κατώτερος μισθός, ο οποίος είναι «πολύ υψηλός στην Ελλάδα και έχει ως συνέπεια την αύξηση της ανεργίας στους νέους στο 40%». Ο κ. Ντέρινγκ πρόσθεσε ότι «μέχρι στιγμής λείπει ένα μήνυμα που να μας λέει ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποσχέσεις της».

Στο ελληνικό ζήτημα αναφέρεται και ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του προς την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. «Έχουμε λόγους να είμαστε σε κάποιο βαθμό απογοητευμένοι, αλλά είναι αμφίβολο εάν θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα σε διάστημα ενός έτους, λέει ο Μάριο Μόντι και προσθέτει: «Πριν από έναν χρόνο η κατάσταση για την Ελλάδα ήταν πιο επικίνδυνη, τώρα οι προοπτικές είναι κάπως καλύτερες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: