Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Το γλέντησαν παραδοσιακά οι Ηπειρώτες του Ιλίου.


Για άλλη μιά φορά η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Ηπειρώτες του Ιλίου, στην αποδημική οργάνωση τους, την Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, αποδείχθηκε, από την μαζική συμμετοχή τους στο Σαββατιάτικο αντάμωμα τους στο κέντρο ''Μελωδία'', που δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Αλλά και το θερμό χειροκρότημα τους, κατέδειξε την εμπιστοσύνη τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης και τον ακατάβλητο εργάτη της ηπειρώτικης παράδοσης στην περιοχή του Ιλίου και άξιο Πρόεδρο Νίκο Τζιότζιο.

Και πως να μην ανταμειφθεί με θερμό χειροκρότημα το Διοικητικό Συμβούλιο, όταν το έργο που προσφέρει είναι τεράστιο και το αναγνωρίζουν τόσο οι τοπικοί παράγοντες και ο λαός του Ιλίου, όσο και οι αποδημικές οργανώσεις από άλλες περιοχές της πατρίδας μας. Όταν λειτουργεί χορευτικό τμήμα που απαρτίζεται από 150 και πλέον ενεργά μέλη όλων των ηλικιών, όταν διατηρεί πλούσιο βεστιάριο ηπειρώτικων στολών, όταν έχει ένα αξιολογότατο πολυφωνικό σχήμα, όταν διοργανώνει πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή και αλλού, όταν προβάλλει το έργο όλων των Ηπειρωτών της περιοχής, τόσο στον πολιτισμό όσο και την παράδοση, τις τέχνες, τις καινοτομίες, τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και γενικά σε ότι βάζει ένα βήμα μπροστά την περιοχή και τους ανθρώπους της, όταν διοργανώνει πολυήμερο πολιτιστικό αντάμωμα-εκδηλώσεις στο Άλσος Τρίτση τόσο κατά την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, όσο και το Φθινόπωρο, όταν οι δράσεις τους είναι τόσες και πολυποίκιλες που αποτελούν παραδειγματισμό για όλες τις ηπειρώτικες αδελφότητες και σύλλογους.


Την εκδήλωση- αντάμωμα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, Νίκη Βομπιράκη και Κ. Χαραλαμπόπουλο, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου και πρώην Πρόεδρο επί πολλά έτη της Ένωσης, Θεόδωρο Δεύτο, αλλά και πολλούς δημοτικούς συμβούλους, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, Κώστας Κωνής, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Συνομοσπονδίας, Κώστας Ζηκόπουλος, εκπρόσωποι αποδημικών ηπειρωτικών οργανώσεων, αλλά και οργανώσεων που λειτουργουν στην περιοχή και προέρχονται από άλλα μέρη της χώρας και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.



Την εκδήλωση άνοιξαν τα χορευτικά της Ένωσης, που σε 5 ηλικιακά σχήματα, χόρεψαν ηπειρώτικους χορούς καταχειροκροτούμενα και συνέχισε το πολυφωνικό σχήμα της, υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Καρέντζου, αποδίδοντας με την συνοδεία της μουσικής κομπανίας του Χαλιγιάννη, 4 πολυτραγουδισμένα ηπειρώτικα τραγούδια. 



Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Τζιότζιος με ένα σύντομο χαιρετισμό του καλοσώρισε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε τις προγραμματισμένες δράσεις της Ένωσης , για το μέχρι το Πάσχα χρονικό διάστημα και έκοψε την Πίτα, ευχόμενος σε όλους Καλή Χρονιά. Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, σε σύντομη ομιλία του, αφού ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά, τόνισε το ενδιαφέρον του φορέα που εκπροσωπεί, για τις δράσεις και λειτουργία όλων των ηπειρωτικών αποδημικών οργανώσεων,δηλώνοντας συμπαράσταση σε όποιους θα την χρειαστούν. Έδωσε τα θερμά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. για την πλούσια δράση του και είπε ότι ''οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν, οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται, οι Ηπειρώτες που δημιουργούν με τον ανθό της νιότης και την παράδοση, είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσουν την βαθιά κρίση που πλήττει τη χώρα μας και ότι η παράδοση είναι ο συνδετικός κρίκος και καταλύτης για να αντεπεξέλθουμε τις δύσκολες στιγμές''. Το κομμάτι της Πίτας που έκοψε το αφιέρωσε στην ηπειρώτικη νεολαία, που αντιμετωπίζει και αντιπαλεύει τον μεγαλύτερο εχθρό της νιότης, την ανεργία, ευχόμενος να μην είναι άνεργος κανείς νεολαίος Ηπειρώτης.


Μετά την ολοκλήρωση του κοψίματος της Πίτας, όπως παλιά, άνοιξε το χορό το Διοικητικό Συμβούλιο και ακολούθησαν οι προσκεκλημένοι αρχικά και στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι.


Διασκέδασαν μάλιστα μέχρι πρωίας, παραδοσιακά, με την μουσική κομπανία του χαρισματικού κλαρινίστα Χαληγιάννη.



Και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: