Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Αντιδράσεις για το νέο μνημόνιο από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.



«Μας ζητούν να γίνουμε Βουλγαρία αντί για Αργεντινή... και το πολιτικό σύστημα τo δέχεται»
Αιχμές κατά της μεταβατικής κυβέρνησης και κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αφήνουν 8 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Δ. Σακελλάρης, ζητώντας να μην υπερψηφιστεί το «έκτρωμα» με τα νέα μέτρα.

«Δεν αναγνωρίσουμε καμία διαπραγμάτευση, δεν μας εκπροσωπεί κανείς από αυτούς που βρίσκονται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ», ξεκαθαρίζουν τα 8 στελέχη του Κινήματος και ζητούν άμεση προσφυγή στις κάλπες.



«Μας ζητούν να γίνουμε Βουλγαρία αντί για Αργεντινή... και το πολιτικό σύστημα τo δέχεται», δηλώνει το μέλος του πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Δ. Σακελλάρης.
«Τη στιγμή που στα πρόθυρα της βουλής επωάζεται το αυγό του φιδιού και τα εργασιακά δικαιώματα αποτελούν παρελθόν, κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν ότι τα νέα μέτρα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού λαμβάνονται στο όνομα της σωτηρίας του!


Η μόνη λύση είναι εκλογές εδώ και τώρα!

Οι Έλληνες να αποφασίσουν για το μέλλον που τους αφορά! Καμία υπογραφή στη συνθήκη υποδούλωσης του ελληνικού λαού», τονίζει ο Δ. Σακελλάρης. 
«Αυτή η Βουλή δεν δικαιούται και δεν πρέπει να υπερψηφίσει την προτεινόμενη, νέα δανειακή σύμβαση», σημειώνουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ:
"Το μόνο που έχουμε να φοβόμαστε, είναι ο φόβος αυτός, καθ' εαυτός" 
Φ. Ρούσβελτ.


Εδώ και δύο χρόνια :

. Προειδοποιούμε ότι η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη στρατηγική το μόνο που πετυχαίνει είναι να βαθαίνει την κρίση εις βάρος του λαού και υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων εντός κι εκτός συνόρων.
. Τονίζουμε ότι ο φαύλος κύκλος ύφεσης- λιτότητας- νέων δανειακών συμβάσεων, το μόνο που καταφέρνει είναι να εντείνει την παραγωγική, κοινωνική, πολιτική και εν τέλει δημοσιονομική κρίση.
. Αντιπροτείνουμε εναλλακτικές προσεγγίσεις για τη προοδευτική στρατηγική εξόδου από την κρίση, και είτε λοιδορούμαστε, είτε απαξιωνόμαστε από το σύνολο των συστημικών παραγόντων και μέσων.

Σήμερα, δυο χρόνια μετά, με το χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνεται η αποτυχία της μνημονιακής στρατηγικής, που ομολογείται ακόμα κι από τους εμπνευστές και θιασώτες της.



Ωστόσο, αντί η αποτυχία της μνημονιακής στρατηγικής να οδηγήσει στην ανατροπή της και στην αντικατάστασή της από μια αναπτυξιακή πολιτική παραγωγικής ανασυγκρότησης, κοινωνικής συνοχής, δημοκρατίας, μέσω μιας νέας διεθνούς διαπραγμάτευσης για το χρέος, η τρόικα, ξένοι θεσμικοί και παρά- θεσμικοί παράγοντες, η κυβέρνηση Παπαδήμου σύσσωμη, οι πρόεδροι των τριών κομμάτων και γνωστοί επιχειρηματικοί κύκλοι επαναφέρουν τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα, προκειμένου να επιβάλλουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, την πολιτική που οδηγεί το λαό στη φτώχεια και τη χώρα στην καταστροφή.



Μας απειλούν ότι αν δε δεχτούμε τη φτωχοποίηση, την ταπείνωση και τη δραματική συρρίκνωση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας θα οδηγηθούμε σε άτακτη χρεωκοπία. Μας προτείνουν δηλαδή να γίνουμε Βουλγαρία ή Ρουμανία για να μη γίνουμε Αργεντινή!



Κυρίως όμως το δίλημμα "αποδοχή των μέτρων καταστροφής του λαού ή χρεοκοπία" είναι ψευδές. Δεν είναι τυχαίο ότι μια σειρά γνωστών Ευρωπαίων αξιωματούχων επαναφέρουν τον ίδιο εκβιασμό περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ πριν από κάθε αντιλαϊκή επίθεση απλά για να τον αναιρέσουν αμέσως μετά ως νομικά αδύνατο, πολιτικά και οικονομικά καταστροφικό για την ευρωζώνη.



Δεν είναι τυχαίο ότι το «μνημονιακό μπλοκ» αποκρύπτει πως σχεδόν το σύνολο των 130 δις ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης θα κατευθυνθούν στους πιστωτές μας μέσω Γερμανο-Γαλλικής επιτροπείας, ότι η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να εξυπηρετούμε μόνοι μας ως χώρα τις εσωτερικές ανάγκες μας, μέσω της επίτευξης του στόχου ύπαρξης πρωτογενών πλεονασμάτων- ασχέτως του ότι φαντάζει πολύ δύσκολο να επιτευχθεί εξαιτίας της υφεσιακής πολιτικής-, ότι βάσει των σχεδίων της τρόικα τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου θα κατευθύνονται προνομιακά προς εξυπηρέτηση των πιστωτών μας, ότι το ελληνικό χρέος εάν "σκάσει" δύναται να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο σύνολο της Ευρωζώνης. 



Ο σχεδιασμός τους λοιπόν δεν έχει να κάνει με τη δημοσιονομική σταθεροποίηση της χώρας! 



Κατέπεσε το πρόσχημα αυτό και παρά τους γνωστούς θεατρινισμούς καθίσταται προφανής ο άρρητος στόχος των εμπνευστών- ξένων και Ελλήνων- της μνημονιακής στρατηγικής: Η φτωχοποίηση της μισθωτής εργασίας, η λεηλασία του δημοσίου πλούτου, η κερδοσκοπία του παρασιτικού κεφαλαίου! 



Γι' αυτό με τέτοιο μένος επιτίθενται σε κάθε κοινωνική κατάκτηση, γι' αυτό φιμώνουν το λαό, την ίδια ώρα που «επωάζεται το αυγό του φιδιού» και δημοσκοπικά βρίσκεται στα πρόθυρα εισόδου του στη βουλή!



Η απαίτηση «πτώσης» του κατώτατου μισθού κατά 22 %, που αποτελεί και την αρχή για την κατάργηση κάθε μορφής συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, ανοίγει την «κερκόπορτα» της αποσάθρωσης κάθε είδους εργατικής νομοθεσίας όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στο σύνολο της Ευρώπης!



Το μέτρο αυτό, όχι μόνο θα γιγαντώσει τη φτώχεια, αλλά θα επιβαρύνει τα δημοσιονομικά μεγέθη και θα οδηγήσει και σε μεγαλύτερη περικοπή της βασικής σύνταξης, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία, λόγω της συρρίκνωσης των εισφορών, θα καταρρεύσουν!



Ως εκ τούτου, είναι κρίσιμο να μπει τέλος στο φαύλο κύκλο εκβιασμών- ταπεινώσεων- λιτότητας- ύφεσης- δυστυχίας που αργά και βασανιστικά χρεοκοπεί το λαό και κατά συνέπεια την ίδια τη χώρα.



Σε αυτό το πλαίσιο: 
Θεωρούμε ότι η απόφαση είναι μεγάλη και κρίσιμη. Ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό λαό. Η χώρα χρειάζεται την άμεση προκήρυξη εκλογών και σε αυτές πρέπει να πάρει μέρος ένα προοδευτικό, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ με άλλη πολιτική και άλλα πρόσωπα.



Ένα ΠΑΣΟΚ που σέβεται τις ιδεολογικοπολιτικές αρχές και αξίες του και δεν αντιμετωπίζει ως εχθρό τον κόσμο της εργασίας! Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καιoυπουργός οικονομικών που διεξάγουν την διαπραγμάτευση πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι με τουςόρους που την πραγματοποιούν, δεν εκπροσωπούν την κοινωνική βάση του κινήματος. Αυτή η Βουλή δεν δικαιούται και δεν πρέπει να υπερψηφίσει την προτεινόμενη, νέα δανειακή σύμβαση. 



Οι υπογράφοντεςκατά αλφαβητική σειρά:



Ελευθεριάδης Αντώνης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Ζερβάκη Μαρία, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Καμάς Παντελής, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Μαμέλης Κώστας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,
Πανταζής Κώστας, γραμματέας Ν. ΠΑΣΟΚ, μέλος ΠΣ ΠΑΣΟΚ
Σακελλάρης Δημήτρης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,
Τζήμας Θέμης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Χαλβατζόγλου Γιώργος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ



www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: