Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πρόωρη συνταξιοδότηση αγροτών και ξεκινούν οι πληρωμές.


Τέλος λαμβάνει η αγωνία χιλιάδων δικαιούχων του προγράμματος «Πρόωρη Συνταξιοδότηση Αγροτών», οι οποίοι παρέμεναν απλήρωτοι από το Δεκέμβριο του 2011. 


Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η πληρωμή της πρόωρης συνταξιοδότησης από τον οργανισμό, συνολικού ποσού 8,297,766.17 ευρώ για το Δεκέμβριο του 2011 η οποία αφορά συνολικά 54.505 δικαιούχους. 
Να σημειωθεί ωστόσο ότι τα χρήματα αυτά θα είναι διαθέσιμα προς ανάληψη από την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου. 

Τα καλά νέα είναι, ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και η πληρωμή του Ιανουαρίου του 2012 αφού μετά από μεγάλη καθυστέρηση η απαραίτητη ΚΥΑ (η οποία «κολλούσε» στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Φίλιππου Σαχινίδη), τελικά υπεγράφη. 

Μάλιστα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να μην καθυστερήσουν άλλο οι πληρωμές ξεκίνησε την διαδικασία πριν η Κοινή Υπουργική Απόφαση δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. 
Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με όσα αναφέρουν δικαιούχοι του προγράμματος, η πληρωμή που πραγματοποιήθηκε σήμερα θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει από τα μέσα Ιανουαρίου.
Όσον αφορά το πρόγραμμα «Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών για το 2012» σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά είναι συνολικού προϋπολογισμού 85.987.000 ευρώ (αρκετά μειωμένο σε σχέση με πέρσι αφού σύμφωνα με την ΚΥΑ του 2011 είχαν εγκριθεί πιστώσεις ύψους μέχρι 124 εκατ. ευρώ) ενώ ο αριθμός των δικαιούχων είναι περίπου ο ίδιος με πέρσι. 

Επίσης, το πρόγραμμα της πρόωρης συνταξιοδότησης χρηματοδοτείται πλέον μόνο από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: