Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ξενογιαννακοπούλου: Δεν κρύφτηκα και ανέλαβα τις ευθύνες μου.


Την δική της απάντηση σε όσους ζήτησαν τις παραιτήσεις των όσων διαφωνούν έδωσε η έως χθες αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατά την ομιλία της στην Βουλή.



«Δεν κρύφτηκα και ανέλαβα τις ευθύνες μου πολύ περισσότερο ως μέλος της κυβέρνησης. Ωστόσο, δεν συμφωνώ με όσους λένε ότι κάποιοι έχουν σκοπιμότητες. Ο καθένας έχει την διαδρομή του και γνωριζόμαστε. Αλλά έχει και το δικαίωμα να έχει άποψη», δήλωσε η κ.Ξενογιαννακοπούλου.

Παράλληλα, εξέφρασε επιφυλάξεις αν είναι εφαρμόσιμη η νέα δανειακή σύμβαση και ειδικότερα, αναφερόμενη στα μισθολογικά και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τόνισε ότι τα έθεσαν «άλλα κέντρα έξω από εμάς. Για μένα είναι έξω από το νομικό πλαίσιο που διέπουν τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες».

Η πρώην αναπληρώτρια ΥΠΕΞ δήλωσε ότι ανησυχεί περισσότερο ότι το νέο Μνημόνιο αναφέρει ότι όλα θα επανεξεταστούν το Ιούνιο και αν υπάρχει πρόβλημα θα πρέπει να προσαρμοστούν όχι μόνο με τα ισχύοντα στην Πορτογαλία αλλά και βαλκανικές χώρες».

Πρότεινε, τέλος, πρωτοβουλίες στην ΕΕ για να αντιμετωπισθεί έστω και την ύστατη στιγμή αυτό το ζήτημα που βρίσκεται, όπως είπε «έξω από τις ισχύουσες Ευρωπαϊκές Συνθήκες».


www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: