Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων στην Αθήνα.


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Σάββατο 18/02 το βράδυ, η εκδήλωση της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων στο Πνευματικό Κέντρο των Κωνσταντινουπολιτών στην Αθήνα. Η αίθουσα ήτανε γεμάτη από κόσμο, παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Ντάλας & Β. Μάτσιας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ. Ντότης, Μ. Μάγκος, Γ. Καραγιώργος, εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ο Αντιπρόεδρος της κ. Κώστας Κωνής, η Πρόεδρος Γυναικών Ηπείρου κ. Ε. Χαλατσά, ο Πρώην Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. Π. Κοσοβίτσας, Πρόεδροι Αδελφοτήτων από όλο τον Δήμο Πωγωνίου.


Η εκδήλωση άρχισε με την Βράβευση από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, για την Προσφορά του στα Πωγωνήσια Δρώμενα, του Κώστα Φακατσέλη, συγγραφέα και επί σειρά ετών Προέδρου της αδελφότητος Ξηροβάλτου. 

Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών τέτοιες εκδηλώσεις. Είπε ότι στις πρώτες προτεραιότητες της Συνομοσπονδίας είναι η στήριξη πρωτοβουλιών και ενεργειών που έχουν σχέση με την ανάπτυξη όλων των περιοχών της Ηπείρου και ειδικά των ακριτικών περιοχών σαν το Πωγώνι. Και οι δράσεις της Πανηπειρωτικής, προς αυτή την κατεύθυνση κατατείνουν, αναφερόμενες στις πρωτοβουλίες της ΠΣΕ, την τελευταία διετία. Αναφερόμενους προς τον Δήμαρχο, είπε, ότι όπως και κατά το παρελθόν, έτσι και τώρα, όπου μας χρειασθείτε θα είμαστε δίπλα σας. 

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο καταχειροκροτούμενος ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλης όπου ανέπτυξε την μέχρι τώρα πορεία του Δήμου, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια για όλο τον Δήμο. 

Μετά ο λόγος δόθηκε στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γ. Ντόντη, ο οποίος έκανε κριτική στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για το ότι ενώ έχει κάνει διάφορες προτάσεις σαν αντιπολίτευση, δεν έχει γίνει καμία δεκτή από την πλειοψηφία, επίσης κατηγόρησε την Δημοτική αρχή ότι ευθύνεται για το κλείσιμο των σφαγείων στον Παρακάλαμο και στο Κεφαλόβρυσο.

Μετά από διάφορες ερωτήσεις και παρεμβάσεις των Αδελφοτήτων, τον λόγο πήραν οι κ κ. Γ. Ντάλας και Β. Μάτσιας, οι οποίοι απάντησαν σε όσα θέματα ετέθησαν και τους αφορούσαν στον τομέα τους. 

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Μ. Μάγκος ο οποίος σαν Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς, απάντησε στον κ. Γ. Ντότη σχετικά με τα σφαγεία, τον κατηγόρησε ευθέως για διπλοπροσωπία, γιατί ενώ στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο είχε ενημερωθεί το σώμα, ο ίδιος δε προσωπικά είχε συγχαρεί την κοινωφελή, για την απόφαση τού κλεισίματος των σφαγείων λόγω έλλειψης εκδοροσφαγέων και για την αποφυγή ατυχημάτων και σήμερα έρχεται εδώ και το καταγγέλλει. 

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και ειδικότερα στον Πρόεδρό της κ. Σταύρο Παππά, για την πρωτοβουλία αυτή, που φέρνει κοντά τους απόδημους στην Δημοτική αρχή, αλλά και που συζητούνται ζητήματα που αφορούν το Πωγώνι στην Αθήνα, όπου είναι εγκατεστημένο αυτό το Πωγώνι της Αποδημίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: