Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ζηρού


Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε την Δευτέρα  30 Ιανουρίου 2012, κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ζηρού.
Ο Δήμαρχος Ζηρού, Δημήτρης Γιολδάσης, στην εισήγησή  του αρχικά αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε «ώστε να καταρτίσουμε έναν άρτιο προϋπολογισμό, ο οποίος αφενός λαμβάνει υπόψη του όλη την πραγματική κατάσταση, αφετέρου ανταποκρίνεται με τη μεγαλύτερη εφικτή επάρκεια στις ανάγκες του Δήμου μας  και της κοινωνίας μας».

Γνωρίζετε πολύ καλά πως τα μέτρα του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2012 είχαν ήδη αποφασιστεί από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε το καλοκαίρι κι έχουν συμπληρωθεί από το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα.
Είναι μέτρα ψηφισμένα. Προβλέπουν  Περικοπές, μείωση των Κ.Α.Π. , μείωση του ήδη μειωμένου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
Επομένως κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,  η σύνταξη του φετινού Προϋπολογισμού που έχετε στα χέρια σας βασίζεται σε δεδομένα όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Γιατί είναι πολύ πιθανό, να υπάρχουν σημαντικές μεταβολές σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης που να αφορούν μισθολογικά δεδομένα ή μεταβολές στους Κ.Α.Π
Επίσης τονίστηκε η ένταξη μεγάλων έργων στο ΕΣΠΑ ενώ ο Δήμος Ζηρού έχει σημαντικό αριθμό προτάσεων και αναμένει την αξιολόγησή τους και διαθέτει μεγάλο αριθμό μελετών όπου θα χρησιμοποιηθούν και θα υποβληθούν στο ΕΣΠΑ  μόλις ανοίξουν δράσεις, συνεχίζοντας την δέσμευση του Δημάρχου για άντληση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση βάζοντας τον Δήμο Ζηρού σε τροχιά ανάπτυξης.


Στη συνέχεια ο κ. Γιολδάσης επεσήμανε τα βασικά χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και τα έσοδα-έξοδα ανέρχονται στα 19.865.991,19.
Τέλος  τονίστηκε η ύπαρξη χρηματικού υπολοίπου καθιστώντας τον Δήμο Ζηρού σε ισχύουσα θέση, καθώς είναι από τους λίγους Δήμους στην σημερινή οικονομική κατάσταση που διαθέτει ρευστότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: