Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Έκθεση ΟΗΕ: Νέοι, μορφωμένοι... αλλά άνεργοι.



Οι νέοι όλο και περισσότερο δυσκολεύονται να ενταχθούν στην πραγματική ζωή και θεωρούν ότι το σχολείο δεν τους προετοιμάζει σωστά για να βρουν δουλειά, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ για την απασχόληση των νέων. Η έκθεση World Youth Report που έλαβε υπόψη μαρτυρίες μέσω Διαδικτύου περίπου 1.000 νέων ηλικίας 15 ως 30 ετών, υπογραμμίζει ότι η οικονομική κρίση επιδείνωσε την ανεργία στους νέους, οι οποίοι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να είναι τα πρώτα θύματα των πολιτικών λιτότητας ορισμένων κυβερνήσεων. «Η εμπειρία δείχνει πως τα προγράμματα λιτότητας μπορεί να επιδεινώσουν την ανεργία» επισημαίνει η έκθεση. 



«Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, οι νέοι είναι συχνά οι τελευταίοι που προσλαμβάνονται και οι πρώτοι που απολύονται» σημειώνει επιπλέον η έκθεση.
Η ανεργία στους νέους έφθασε λόγω της κρίσης στο 12,6% το 2010 (έναντι 4,8% των ενηλίκων). Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη στη Μέση Ανατολή (25,5% για τους νέους άντρες και 39,4% για τις νέες γυναίκες) και στη Νότια Αφρική (23,8% και 34,1% αντίστοιχα). 
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υψηλό ποσοστό ανεργίας στους νέους είναι ένας από τους παράγοντες που συνέβαλαν στις εξεγέρσεις της "Αραβικής Άνοιξης"» τονίζεται στην έκθεση. Οι νέοι πιστεύουν ότι για την κατάσταση που επικρατεί, ευθύνεται η ποιότητα της μόρφωσης που λαμβάνουν και το κατά πόσο αυτή αντιστοιχεί με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Επίσης κάνουν λόγο για μια «πολύ θεωρητική εκπαίδευση».

«Η γενιά μας», εξηγεί η 24χρονη Αμαντού από τη Σενεγάλη, «είναι η πιο μορφωμένη, αλλά υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στην εκπαίδευση που προσφέρεται και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας» τονίζει. 
Η έκθεση επικρίνει τις επισφαλείς συνθήκες της πρώτης εργασίας των νέων: συμβόλαια περιορισμένης διάρκειας, χαμηλοί μισθοί, αργή προαγωγή. 
«Οι νέες γυναίκες αντιμετωπίζουν διπλάσιες δυσκολίες διότι έχουν λιγότερες ευκαιρίες για δουλειά και χειρότερες συνθήκες» λέει η Λόντι από την Καμπότζη, 25 ετών. 
Οι νέοι που ερωτήθηκαν κατήγγειλαν την έλλειψη δημοσίων επενδύσεων με στόχο τη βελτίωση της κατάστασής τους, αλλά θεωρούν τις τεχνολογίες της πληροφορικής, τις θέσεις εργασίας κοινωνικού χαρακτήρα και την πράσινη οικονομία, τους τομείς στους οποίους μπορούν να διαπρέψουν. 

www.tvxs.gr

1 σχόλιο:

ΠΛΗΘΩΝ είπε...

Η Ελλάδα χρειάζεται έναν πολιτικό πλέον και επιτέλους που να είναι Έλληνας να έχει Ελληνική παιδεία και εννοώ αυτήν που μας ακολουθεί αλλά εμείς δεν της δίνουμε σημασία τώρα και χιλιάδες χρόνια , έναν πολιτικό που ξέρει το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ ξέρει το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ έχει διαβάσει τουλάχιστον την πολιτεία του Πλάτωνα ,είναι εντελώς ανεξάρτητος από θρησκείες , δεν είναι γραμμένος σε κόμμα , δεν γουστάρει την εξουσία , να μην είναι διατεθειμένος να προσκυνήσει κανένα , να θέλει με χαρά να πεθάνει αν είναι για το καλό της Ελλάδος (αν βρείτε κάποιον με όλα τα υπόλοιπα προσόντα , για το συγκεκριμένο φωνάξτε εμένα ) , έχει διαβάσει έστω και επιγραμματικά τα δελφικά παραγγέλματα , να συμφωνεί ότι οι Έλληνες έκαναν καλά που αμύνθηκαν σε όλους τους περσικούς πολέμους για να μη χάσουν εθνική κυριαρχία χωρίς να σκεφτούν ότι αν χάσουν τον πόλεμο τα παιδιά τους θα σφαγιαστούν ή θα πεθάνουν από την πείνα όπως και το 1940 καλά κάναμε και είπαμε ΟΧΙ ,γιατί ή εθνική κυριαρχία είναι πάνω από το αν περνάμε καλά ή πόσο τραγικά θα περάσουμε, τι να τα κάνουμε τα συσσίτια και τις διάφορες βοήθειες ,θέλω και πιστεύω ότι ο Έλληνας προτιμάει να πεθάνει όρθιος αγωνιζόμενος και ελεύθερος παρά ταπεινωμένος με φαγητό και κουβέρτες και οτιδήποτε άλλο έχουμε συνηθίσει να έχουμε στην καθημερινότητα μας , το αν αυτός ο πολιτικός είναι οικονομολόγος , δικηγόρος ή οτιδήποτε άλλο ή έχει σπουδάσει στα καλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη είναι εντελώς αδιάφορο , φτάνει να ξέρει τα εξής Α Β Γ Δ Ε Σ Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω .

!!!!!!!!!!!! Ζητείτε τώρα !!!!!!!!


Φιλοσοφώ
http://filosofv.blogspot.com/