Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Σταματήστε την εγκατάλειψη της περιφέρειας.



Ομόφωνη απόφαση διαμαρτυρίας της ΠΕΔ Ηπείρου για την κατάργηση των τοπικών γραφείων Δημοσίων Υπηρεσιών κατά της κατάργησης των τοπικών υποκαταστημάτων των Δημοσίων Υπηρεσιών σε Δήμους της Ηπείρου τάσσεται η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, η οποία στην τελευταία συνεδρίαση της έλαβε ομόφωνη απόφαση διαμαρτυρίας.


Το θέμα των καταργήσεων υπηρεσιών που «καίει» αρκετούς Δήμους της Ηπείρου, τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση της ΠΕΔ, μετά από επίσκεψη του προέδρου της και Δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη, στο Δήμο Σουλίου, όπου στη συνάντηση που είχε με την Δήμαρχο κυρία Σταυρούλα Μπραΐμη - Μπότση, συζήτησαν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών που εδρεύουν στο Δήμο Σουλίου, για το οποίο υπάρχει και σχετικό ψήφισμα - διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου.

Η ΠΕΔ Ηπείρου αποφάσισε λοιπόν, να σταλεί έγγραφο προς όλους τους αρμόδιους φορείς, στο οποίο να τονίζεται ότι για κάθε κατάργηση η συγχώνευση τοπικών γραφείων δημόσιας υπηρεσίας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη του Δήμου στα όρια του οποίου λειτουργεί η υπηρεσία διότι γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες της περιοχής και των δημοτών τους.
Παράλληλα, θεωρεί ότι η οριζόντια κατάργηση τοπικών γραφείων Δημοσίων Υπηρεσιών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα του κάθε Δήμου (γεωγραφικό ανάγλυφο, μορφωτικό επίπεδο πολιτών, χιλιομετρικές αποστάσεις, κ.λ.π.) θα οδηγήσει την περιφέρεια σε συρρίκνωση και εγκατάλειψη και ότι η κατάργηση των τοπικών γραφείων - υποκαταστημάτων των Δημοσίων Υπηρεσιών, που εξυπηρετούν τους πολίτες και ιδιαίτερα αυτούς των απομακρυσμένων περιοχών της πατρίδας μας δεν συνάδει με τις αρχές και το πνεύμα του προγράμματος «Καλλικράτης» για την αποκέντρωση και ανάπτυξη της περιφέρειας.

Κύκλος επαφών
Εγκαινιάζοντας κύκλο επαφών με τους Δημάρχους και με τους θεσμικούς φορείς της Ηπείρου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη επίσκεψη στο Δήμο Ηγουμενίτσας και στα γραφεία του Παραρτήματος της ΠΕΔ στη Θεσπρωτία.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ μαζί με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Γεώργιο Κάτσινο συζήτησαν με τους εργαζόμενους θέματα του νέου θεσμού των ΠΕΔ, τον τρόπο λειτουργίας του καθώς και τις δυνατότητες υποστήριξης των Δήμων στο νέο περιβάλλον που δημιούργησε ο «Καλλικράτης».


www.thesprotianews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: