Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

48ωρη απεργία αύριο.Παραλύει η χώρα το διήμερο.


Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται την Παρασκευή και το Σάββατο η χώρα, μετά την 48ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα μέτρα-σοκ του νέου Μνημονίου. Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό αλλά και όσους θελήσουν να ταξιδέψουν με πλοίο το διήμερο, αφού στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Την Παρασκευή απεργούν και οι εκπαιδευτικοί, ενώ για το διήμερο έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Παραλύει η χώρα το διήμερο
Τα συνδικάτα που διαμαρτύρονται εναντίον των μέτρων του νέου μνημονίου, καλούν σε συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, αύριο και το Σάββατο στις 11.00 το πρωί, ενώ για την Κυριακή το απόγευμα οπότε και κατατίθενται τα νέα μέτρα προς ψήφιση προγραμματίζουν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

Οι εκδηλώσεις στην περιφέρεια θα αποφασισθούν από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

«Δολοφονούν τη δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, ο γραμματέας Οικονομικού της Συνομοσπονδίας, Φίλιππας Θωμάς.
Για «αποφράδα ημέρα», έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, και κατηγόρησε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι «εξυπηρέτησαν ξένα και εγχώρια κέντρα διαλύοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Παραλύει η χώρα το διήμερο

«Νομοθετούν εφιαλτικό μέλλον για τις επόμενες γενιές", είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Θεόδωρος Κούτρας και πρόσθεσε: «Αν παραδοθούμε θα δουλεύουν όλοι μέρα με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση και οι συνταξιούχοι θα παίρνουν συντάξεις πείνας».

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί, απόψε συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, και την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια. Προσυγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10.30 στην Πλατεια Κάνιγγος, την πλατεία Βάθης, την πλ. Καραϊσκάκη, την πλατεία Κοτζιά και τα Χαυτεία.

Παραλύει η χώρα το διήμερο

Απεργίες στα ΜΜΜ 
Μόνο με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο- και για συγκεκριμένες ώρες- θα μπορεί να μετακινηθεί το επιβατικό κοινό την Παρασκευή και το Σάββατο, αφού οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία.

Το διήμερο, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, θα λειτουργήσει από τις 10.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα. Χειρόφρενο τραβούν το μετρό, το τράμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός.

Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν επίσης οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ ματαιώσεις δρομολογίων θα υπάρξουν και σήμερα τόσο στα δρομολόγια των τρένων, όσο και στον προαστιακό, αφού η απεργία ισχύει από τα μεσάνυχτα.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. 
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία Παρασκευή και Σάββατο καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με έναρξη στις 00.01 το βράδυ της Παρασκευής και λήξη τα μεσάνυχτα (24.00) το Σάββατο.
Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για συνεχιζόμενη για δύο και πλέον χρόνια οικονομική κατοχή της χώρας μας από τις δυνάμεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει την κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο χώρο της ναυτικής εργασίας ή την αντικατάστασή τους από επιχειρησιακές η εταιρικές συμβάσεις.
Οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες βιώνουν απανωτές περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεών τους, ενώ ανακοινώθηκε μια ακόμη περικοπή 7% με νομοσχέδιο, που προωθείται στη Βουλή, τη στιγμή μάλιστα που ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διαβεβαίωνε ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις του ΝΑΤ, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΝΟ.
Τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν και οι λιμενεργάτες. 

24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών. 
Με 24ωρη απεργία αύριο Παρασκευή συμμετέχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στο τριήμερο των πανεργατικών- πανϋπαλληλικών κινητοποιήσεων.
Συγκεκριμένα, οι εκπαδευτικοί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και να συμμετάσχουν σε συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, το τριήμερο από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή.
Στην Αθήνα:
- Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση της ΟΛΜΕ στις 10.30 πμ στα Προπύλαια.
- Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, στις 5 μμ στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση της ΟΛΜΕ στην οδό Ερμού.
Οι καθηγητές καλούν τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων την επόμενη εβδομάδα.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, «η αποφασισμένη από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 14ης Φεβρουαρίου, θεωρείται αυτονόητο ότι προσαρμόζεται στο γενικότερο αυτό απεργιακό πρόγραμμα. Η οριστικοποίησή της ημερομηνίας θα γίνει μετά από συνεννόηση με τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις προκειμένου να συμπέσουν οι κινητοποιήσεις».

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: