Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σπετζοφάι.


Υλικά για 4 άτομα

600 γρ κιλό λουκάνικα από βοδινό ή χοιρινό κρέας
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο (λεπτές φέτες )
1 ντοματα ώριμη
4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
3 πιπεριές Φλωρίνης
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ Αλάτι & μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Κόβετε τα λουκάνικα σε στρογγυλές ή οβάλ φέτες . Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρουμε τα λουκάνικα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερικά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 12 λεπτά.
Στο μεταξύ, κόβουμε τις πράσινες πιπεριές σε λωρίδες Κόβουμε τις πιπεριές Φλώρινας σε λωρίδες και μετά στη μέση κατά μήκος ώστε να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος με τις πράσινες πιπεριές. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε τις πράσινες πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις κόκκινες πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Προσθέτουμε το λουκάνικο πάλι στο τηγάνι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε το ξύδι, τη ρίγανη και τις ντομάτες ψιλοκομμένες και ανακατεύουμε. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 10 λεπτά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.  









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: