Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Δήμος Ζηρού.«Σύννεφα» γύρω από την παράδοση της ΔΗΖΗ ΟΤΑ ΑΕ – Αστυνομία, Εισαγγελέας και έπεται συνέχεια...


Διαστάσεις παίρνει στο Δήμο Ζηρού το θέμα παράδοσης-παραλαβής των αρχείων και βιβλίων της ΔΗΖΗ ΟΤΑ ΑΕ (Δημοτική Ζηρού ΟΤΑ Α.Ε.). Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, στις 30 Νοεμβρίου έληξε η προθεσμία παράδοσης-παραλαβής των αρχείων και βιβλίων της αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου Ζηρού (περιλαμβάνει σφαγεία, παζάρι κ.α.), με αποτέλεσμα το νέο ΔΣ να αναγκαστεί να μεταβεί στο ΑΤ Φιλιππιάδας για να καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων και περιστατικών, ότι δεν παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση, στην ημερομηνία που προβλέπει ο νόμος.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πριν ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος και ξεκαθαρίσει τι γίνεται με τα βιβλία και το ταμείο της επιχείρησης, η διαδικασία δεν θα προχωρήσει, καθώς τα «σύννεφα» φαίνεται πως είναι πολλά, ενώ υπάρχει στον... αέρα και παρέμβαση της Εισαγγελίας Άρτας, η οποία με τη σειρά της είχε καλέσει μέλη του ΔΣ του προηγούμενου διοικητικού σχήματος, για να καταθέσουν.
Η εξέλιξη αυτή με τη ΔΗΖΗ ΟΤΑ ΑΕ, έρχεται να προστεθεί στις σοβαρές καταγγελίες για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ζηρού, που έγιναν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και τις είχε αναδείξει το atpreveza (διαβάστε ΕΔΩ).
Φαίνεται πως ο νέος Δήμαρχος Νίκος Καλαντζής δεν ανησυχεί άδικα για τα οικονομικά του Δήμου, αναφορικά με τις δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς συναντά ελλείμματα των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Παράλληλα, δεν θα πρέπει κανείς να λησμονεί πως εργαζόμενοι των επιχειρήσεων αυτών του Δήμου είναι απλήρωτοι επί μήνες και η απόδοση ευθυνών, έχει μεν μια αξία, αλλά δε λέει τίποτα για την καθημερινότητά τους και την προσπάθεια επιβίωσης πλέον, την οποία και κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: