Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ανοιχτή επιστολή-καταγγελία για δημιουργία χωματερής στο δάσος της Σμυρτούλας


Τη δημιουργία χωματερής σε δασική έκταση λίγα μόλις μέτρα από το σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο του Μνημείου του Αυγούστου, καταγγέλλει συμπολίτης μας, ο οποίος με ανοιχτή επιστολή καλεί όλους τους δημότες να συνδράμουν στην προστασία του φυσικού μας πλούτου, της δημόσια υγείας, και του πολιτισμού μας.
Στην επιστολή αναφέρει:
«Αγαπητοί συμπολίτες. Δυστυχώς εδώ και καιρό παρατηρούμε το φαινόμενο της μετατροπής σε χωματερή πολλαπλών εστιών, μίας δασικής έκτασης σπάνιας φυσικής ομορφιάς, λίγα μόλις μέτρα από τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο του Μνημείου του Αυγούστου. Κοντόφθαλμοι συνάνθρωποί μας, αποθέτουν ανεξέλεγκτα έως και σήμερα, οικιακά και οικοδομικά στερεά απόβλητα, θεωρώντας το ορθή και αθώα πρακτική. Με την ίδια ακριβώς λογική, ΜΠΟΡΕΙ να αρχίσει οποιοσδήποτε να απορρίπτει ακόμα και τοξικά απόβλητα, ΑΦΟΥ σιωπηρά θεσμοθετείται μία νέα χωματερή στο δάσος της Σμυρτούλας, με την ανοχή των δημοτών και των Αρχών.
Ως εκ τούτου και επειδή η προστασία του περιβάλλοντος προβλέπεται από τους νόμους 1650/1986 , 3082/2002, 4042/2012 καθιστώντας τη μόλυνση/ρύπανση ως ποινικό αδίκημα:
καλώ όλους τους δημότες να συνδράμουν στην προστασία του φυσικού μας πλούτου, της δημόσια υγείας, και του πολιτισμού μας.
Εάν αντιληφθείτε ημιφορτηγά οχήματα που κινούνται ύποπτα στην άνωθεν περιοχή ή στον δρόμο προς πρώην ΧΥΤΑ στη θέση ΚΟΥΚΟΣ κρατήστε τον αριθμό κυκλοφορίας. Αν απορρίπτουν μπάζα κ.α καλέστε την ΕΛ.ΑΣ. (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 6)»

Δεν υπάρχουν σχόλια: