Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Γερμανία: “Άντε, πήδα” φώναζαν σε μετανάστη έτοιμο να αυτοκτονήσει περαστικοί πριν πέσει στο κενό


Ευρωπαϊκός πολιτισμός που δεν αξίζει να αλλοιωθεί

Ένα ακόμα παράδειγμα πολιτισμού και ανθρωπιστικού πνεύματος μας έρχεται από την Ευρώπη των Λαώνε και πιο συγκεκριμένα τη Γερμανία και το Schmölln, μια πόλη στα ανατολικά της χώρας.

Ένας έφηβος μετανάστης από τη Σομαλία ανέβηκε στο περβάζι του πέμπτου ορόφου μιας πολυκατοικίας και ήταν έτοιμος να βουτήξει στο κενό για να αυτοκτονήσει. Οι δυνάμεις ασφαλείας μπορεί να έφτασαν έγκαιρα στο σημείο για να προσπαθήσουν να μεταπείσουν το 17χρονο Σομαλό, αλλά φαίνεται ότι οι ευγενείς γηγενείς που έβλεπαν τη φάση δεν ήταν στο ίδιο mood.


Περαστικοί από το σημείο παρότρυναν το Σομαλό έφηβο να κάνει το σάλτο μορτάλε, φωνάζοντάς του “Άντε, πήδα”. Τοπικός αξιωματικός έκανε επίσης λόγο για ανθρώπους που είχαν βγει στα γειτονικά παράθυρα και απαθανάτιζαν το στιγμιότυπο, αλλά η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας δεν κάνει λόγο για κάτι τέτοιο. Ο δήμαρχος της πόλης, Sven Schrade, αναφέρει:

Υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι περαστικοί έμειναν αρκετή ώρα να παρακολουθούν το συμβάν και φαίνεται ότι ακούστηκαν κάποιοι να φωνάζουν: “άντε, πήδα”. Δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε κάτι τέτοιο. Αν κάποιος αντιμετωπίσει το συμβάν αυτό σα να παρακολουθεί ταινία και μετά σκεφτεί ότι πρέπει να ενθαρρύνει κιόλας, είναι μια απίστευτη πράξη.


Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MDR, ο άτυχος Σομαλός ζούσε από τον περασμένο Απρίλιο στην πόλη και είχε πρόσφατα βγει από την ψυχιατρική κλινική όπου νοσηλευόταν λόγω κατάθλιψης, για να επιστρέψει στο σπίτι όπου ζούσε μαζί με άλλους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: