Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Έναρξη Νέας Αεροπορικής Σύνδεσης Νάπολης και Μπάρι με το αεροδρόμιο του Ακτίου


Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Λευκάδας

       Έναρξη Νέας Αεροπορικής Σύνδεσης Νάπολης και Μπάρι με το αεροδρόμιο του Ακτίου μέσω της εταιρείας low cost Volotea
       Με την ευκαιρία των δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο των νέων αεροπορικών δρομολογίων της low cost εταιρείας Volotea, που θα συνδέσουν το αεροδρόμιο του Ακτίου με  τις πόλεις Νάπολη και Μπάρι της Ιταλίας από τον προσεχή Ιούνιο (γεγονός που αναμφισβήτητα θα συμβάλλει έτι περαιτέρω στην αύξηση της επισκεψιμότητας των όμορων του Ακτίου περιοχών) η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας θα ήθελε να υπενθυμίσει ότι οι αρχικές επαφές με την εν λόγω εταιρία ξεκίνησαν από το φορέα ήδη από  το 2013 και ύστερα από επίπονη και μεθοδική προσπάθεια επιτεύχθηκε η αεροπορική σύνδεση του Ακτίου με την Βενετία μέσω της Volotea από το έτος 2014......

     Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι η επέκταση των αεροπορικών συνδέσεων του Ακτίου και με άλλες πόλεις της Ιταλίας αποτελεί ουσιαστικά μια συνέχεια εκείνων των αρχικών προσπαθειών του φορέα, αφού, όπως και σε προγενέστερα δελτία τύπου έχει τονιστεί, η έναρξη της συνεργασίας με την αεροπορική εταιρεία  το 2014, οι επαφές που συνεχίσαμε να έχουμε  καθώς και η εδραίωσή των πτήσεων το 2015 ουσιαστικά προοιωνιζόταν περαιτέρω συνεργασία και νέες συνδέσεις, όπως αποδείχθηκε στη πράξη με την ανακοίνωση των νέων πτήσεων από το Μπάρι και τη Νάπολη από το καλοκαίρι του 2017.
        Δεδομένου ότι το θέμα της τουριστικής προβολής του Νομού έχει θεμελιώδη σημασία για την οικονομία του τόπου είναι αυτονόητο ότι το Επιμελητήριο οφείλει να αναλαμβάνει συνεχώς δράσεις αφενός μεν για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση των δρομολογίων από τις εταιρίες που ήδη έχουν πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Ακτίου, αφετέρου δε για την προσέλκυση νέων αεροπορικών συνδέσεων από τις υπάρχουσες αγορές. Παράλληλα, επιβάλλεται να επιχειρείται και το άνοιγμα νέων αγορών. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας ενημερώσουμε για την επικείμενη έναρξη πτήσεων από το Ισραήλ προς το αεροδρόμιο του Ακτίου για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2017, για την οποία καθώς και για τις ενέργειες του Επιμελητηρίου θα ενημερωθείτε τις επόμενες μέρες. 
      Επιπρόσθετα, πρέπει να ενημερώσουμε ότι ύστερα από την παρουσία του Επιμελητηρίου στην διεθνή έκθεση κρουαζιέρας της Τενερίφης συνεχίζονται δυναμικότερα οι προσπάθειες για την προσέλκυση νέων εταιριών κρουαζιέρας στο νησί μας. Για οποιαδήποτε εξέλιξη είτε στο θέμα της κρουαζιέρας είτε σε οποιοδήποτε άλλο τουριστικού ενδιαφέροντος θα ενημερωθείτε με νεώτερη ανακοίνωση.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: