Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Με ορίζοντα τον Μάρτιο Ιόνια Οδός και Ε-65

Με ορίζοντα τον Μάρτιο προχωρούν τα έργα στην Ιόνια Οδό και τον Ε-65. Οι εργασίες εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς με μεγάλα τμήματα αυτοκινητοδρόμου, ειδικά στην Ιόνια Οδό να είναι σχεδόν πλήρως ολοκληρωμένα.
Η πρόοδος είναι ορατή στο μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινητοδρόμου, που περιμένει εναγωνίως η Δυτική Ελλάδα, καθώς θα απαλλάξει οριστικά την περιοχή από μία εθνική καρμανιόλα.
Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει παράδοση ενός ή περισσοτέρων τμημάτων στην κυκλοφορία πριν από τον Μάρτιο. Άλλωστε πρόκειται για απόφαση που εξαρτάται πρωτίστως από το Υπουργείο Υποδομών και την Κυβέρνηση και δευτερεύοντος από τον παραχωρησιούχο.
Πέραν δε από την ολοκλήρωση των εργασιών θα πρέπει να εκδοθούν και οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις για την παράδοση στην κυκλοφορία, κι αυτό είναι υπόθεση καθαρά του κράτους.
Αυτό που ανεπίσημα τονίζεται από έγκυρες πηγές είναι ότι τον Μάρτιο το έργο της Ιόνιας και του Ε-65 θα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία. Δεν αποκλείεται στην Ιόνια να προηγηθούν κάποια τμήματα, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.
Φυσικά όσο πιο ορατό γίνεται το έργο τόσο μεγαλύτερη είναι και η ανυπομονησία... Ας κρατήσουμε όμως το καλό... Ότι, μετά από μια δεκαετία υπομονής, φτάνουμε στο τέλος. Έμειναν πλέον ελάχιστοι μήνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: